11, Dec 2020
Povestea primul Manchester Derby din era Premier League

Manchester United și Manchester City au oferit de-a lungul anilor meciuri memorabile. Toți ne aducem aminte de golul fantastic al lui Rooney, din foarfecă, de reușita superbă a lui Nani sau de cea a lui Rashford, ca să facem pasajul către o perioadă mai recentă.

În celălalt sens, nu vom putea uita vreodată când City ne-a administrat un 6-1 chiar pe Old Trafford. Noi ne-am propus să vă spunem povestea primului Manchester Derby din era Premier League.

Era 6 decembrie 1992, etapa a 18-a, când cele două formații se întâlneau pentru prima dată sub sigla noi competiții. S-a jucat pe Old Trafford, iar cele două formații erau departe de a se bate pentru titlu. Cel puțin la acel moment.

United era la 12 puncte în spatele liderului Norwich, și pierduse cu două etape înainte în fața celor de la MK Dons, iar City două lungimi mai în spate. Roșii erau o echipă în creștere care-și propuseseră să se bată la titlu, în timp ce albaștri erau departe de echipa ambițioasă de acum.

Meciul acela reprezintă și debutul oficial al lui Eric Cantona în tricoul lui Manchester United. The King has arrived. Dar cu golurile au fost responsabili tot cei din garda veche. Paul Ince a deschis scorul, iar Mark Hughes a făcut 2-0.

La puține secunde după al doilea gol al lui United, Quinn a redus diferența, dar roșii au câștigat în cele din urmă derbiul.

Eric Cantona a intrat pe teren imediat după pauză și a jucat rolul servantului, spre deosebire de ceea ce urma să facă după acest meci. Sir Alex Ferguson a avut numai cuvinte de laudă pentru el, în urma debutului.

”Mi-am dat seama din prima că se potrivește în această echipă. Primul lucru pe care mi-l amintesc e prima lui atingere, o pasă de 10 metri, simplă, dar genială. Atunci am realizat că a fost un transfer foarte bun”, spunea Sir Alex, conform site-ului oficial al ”diavolilor roșii”.

Au trecut aproximativ 10 minute după intrarea pe teren până ca Eric să atingă mingea. Înainte de acel moment, a avut o șansă uriașă de a marca, dar fundașul lui City a respins din fața lui, după centrarea bună a lui Sharpe.

După victoria din debry, Manchester United avea să mai piardă doar două partide. ”Diavolii” nu doar că au recuperat cele 12 puncte care-i separau de lider la momentul derbiului, ci au și pus 10 peste locul 2 la finalul campionatului.

Primul titlu după 26 de ani și tot primul dintr-o serie uimitoare de 13 sub comanda lui Sir Alex Ferguson.

*material preluat de pe planetfootball.com

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *