31, Dec 2018
PogBoom – Artificii de sfârșit de an. Man United – Bournemouth 4-1

Nu se putea un final de an mai bun ca acesta. Manchester United a oferit o nouă evoluție solidă și entuziasmantă și a învins în ultimul meci al anului, scor 4-1, pe Bournemouth. Pogba a făcut din nou show, Lukaku și Rashford au marcat și ei.

Ole a început cu Bailly în defensivă, dar ivorianul a dat dovadă de prea mult exces de zel din dorința de a-l convinge pe antrenorul norvegian că merită un loc de titular. Fundașul lui United a făcut un fault foarte dur, dar inutil, și a fost eliminat. Mai mult decât atât, a provocat și un penalty și putea fi eliminat mai devreme, dar arbitrul a închis ochii la intrarea sa din careu.

În primul 11 și-a făcut reapariția și Anthony Martial, care a fost accidentat, iar francezul a făcut iar o partidă excelentă.

S-a trezit Pogba

De Gea – Young, Bailly, Lindelof, Shaw – Herrera, Matic – Lingard, Pogba, Martial – Rashford.

Însă jucătorul cu cel mai evident progres în acest final de an e Paul Pogba. Francezul are 4 goluri în ultimele 3 partide, dar și două pase de gol, semn că plecarea lui Jose Mourinho înseamnă pentru el un nou început.

Francezul a deschis scorul după numai 5 minute de joc. În urma unei incursiuni a lui Rashford, care le-a croșetat picioarele lui Ake și Rico, francezul a îndeplinit o simplă formalitate, cu poarta goală. O jumătate de oră mai târziu, Herrera centrează de pe partea dreaptă, Pogba îi ia fața portarului advers și trimite în plasă.

După două ocazii ale oaspeților, iese la rampă Martial. Matic trimite peste apărarea adversă, Anthony preia și centrează perfect, la întâlnire, pentru Rashford. 3-0 și meciul era gata, chiar dacă Ake reduce diferența, scor 3-1, chiar înainte de pauză.

Repriza secundă, Lukaku și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, dar golul său a fost din offside. Chiar și așa, Manchester United acumulează 35 de puncte, fiind la doar 3 în spatele lui Arsenal, dar tot la 8 diferență de Chelsea, care ocupă ultimul loc de Champions League.

Ce ne-a plăcut

Evident, Paul Pogba, din nou. Creativ, cu gândul doar la fotbal și, nu în ultimul rând, ucigător.

Marcus Rashford – Muncitor, din nou, și cu mult chef de fotbal. Distrugător și mult mai productiv.

Bailly – a fost agresiv, stăpân pe el, păcat de cartonașul roșu.

Ce nu ne-a plăcut

Că am luat gol, din nou. Bournemouth e o echipă care marchează, dar chiar și așa, defensiva noastră trebuie să crească. Bailly a fost bun până la faultul acela inutil, care i-a adus cartonașul roșu, dar Lindelof a fost mai slab decât în ultimele meciuri, parcă a fost mai puțin încrezător în proprile forțe.

Bailly, pentru că a luat un roșu prostesc și ne lasă în doar doi fundași centrali împotriva lui Tottenham, Jones și Lindelof, sigur, dacă niciunul nu se va accidenta până atunci.

Shaw și Lingard au fost tăcuți în meciul de aseară, aflându-se și ei într-un regres de formă.

Urmează…

… miercuri, o partidă pe terenul lui Newcastle, de la ora 22:00, în direct pe Eurosport. Apoi, sâmbătă, de la ora 14:30, United întâlnește Reading, în Cupa Angliei.

GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *