15, Jun 2020
Analiză! Cum va juca Solskjaer? Sistemul în care Pogba și Bruno întră ambii în primul 11

Diavoli, sunteți gata pentru revenirea Premier League? Mai sunt puține zile și deja toți fanii sunt nerăbdători să vadă cum va juca Solskjaer. Îi va introduce pe Pogba și Bruno în primul 11 sau va alterna cu câte unul, mai ales că are voie la 5 schimbări pe meci?

Probabil că acesta este topicul cel mai discutat între fanii lui Manchester United, în zilele premergătoare acestui meci. 4-2-3-1 a fost sistemul cel mai utilizat în acest sezon, dar în ultimele două partide importante dinaintea opririi campionatului din cauza Covid 19, Solskjaer a folosit un sistem care va face loc pentru ambii, Pogba și Fernandes, în primul 11.

Tot lotul la dispoziție

Pauza creată de panemdia de Coronavirus a venit cu beneficii mari pentru Manchester United. Pogba și Rashord, jucători care au lipsit pentru o perioadă lungă de timp și ratau finalul de campionat, sunt din nou disponibili. Iar asta îi crează și dureri de cap lui Ole.

În sistemul obișnuit 4-2-3-1, unul dintre cei doi, Pogba sau Bruno ar trebui să joace ca mijlocaș mai retras. Și parcă e păcat să restricționăm doi fotbaliști atât de talentați și creativi, nu-i așa?

Astfel, Manchester United le-a bătut pe Chelsea și Manchester City, înainte de oprirea campionatului, utilizând un sistem 3-4-1-2, care s-a potrivi mănusă în momentul actual.

Bruno no.10, Pogba în stânga

Acest sistem i-ar permite lui Bruno să joace în spatele celor doi atacanți, cel mai probabil Rashford și Martial, dar mai înspre dreapta. Astfel s-ar crea spațiu în stânga liniei de mijloc unde Pogba s-ar potrivi de minune, exact pe postul în care a dat randament maxim la Juventus.

Un alt semn de întrebare este cine va juca în dreapta defensivei create din 3. Shaw pe stânga, Maguire în centru. Bailly a jucat împotriva lui Chelsea, iar Lindelof împotriva lui Man City. Axel Tuanzebe e și el disponibil, alături de puștiul Teden Mengi de la tineret. Lipsește Jones, totuși. 🙂

Acest sistem presupune multă energie din partea lui Williams și Wan Bissakka, care vor trebui să facă și faza defensivă și pe cea ofensivă. Însă cu cei doi țintiți pe cele două extreme, Pogba și Fernandes vor avea mai multe soluții, dar și mai mult spațiu în linia mediană a adversarului.

3-4-1-2 sau 4-2-3-1

Astfel, un sistem 3-4-1-2 ar fi potrivit pentru meciul cu Tottenham. Dinamica acestuia le-ar oferi și celor doi atacanți mai multe posibilități. Pot crea culoare unul pentru altul, pot specula distanța creată între fundași de așezarea largă a lui United sau chiar pot coborî mult în spatele apărării adverse să creeze oportunități de gol pentru Pogba sau Bruno. Iar cei doi sunt capabili de a marca.

Chiar și așa, dacă Solskjaer decide să rămână la 4-2-3-1, atunci Pogba ar fi mai potrivit în rolul de mijlocaș pentru că oferă o siguranță în plus cu mingea la picior și e mai eficient la pasele lungi. Mai mult decât atât, Fernandes are un șut mult mai bun și găsește mai bine spațiul creat de atacanți și apare des la finalizare.

Subsemnatul ar vedea echipa în felul următor:

Voi cum ați juca în locul lui Solskjaer? Cum ar arăta echipa voastră de start pentru meciul cu Tottenham?

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *