30, Sep 2021
Pionul Ronaldo și bucuria fără margini. Man United – Villarreal 2-1

După înfrângerea de la Berna, mă așteptam să o văd pe United mai motivată, să alerge mai mult după victorie. Cu toate că a învins, cu un gol marcat în ultimul minut, echipa lui Solskjaer nu funcționează cum ar trebui, cum se așteaptă lumea, reușind abia a 2-a victorie din ultimele 5 partide.

Prea puțin de la o echipă care îi are în componență, printre alții, pe Cristiano Ronaldo sau Bruno Fernandes. Cu Ronaldo în teren, United părea că se descurcă mai greu decât o făcea înainte. Se prea poate ca prezența portughezului să-i relaxeze pe unii din echipă. Cum s-ar zice, să nu mai pună osul la treabă, să lase totul în seama vârfului de 36 de ani.

Firește, nu e ușor să câștigi în fața deținătoarei Europa League, cea care obținea trofeul chiar împotriva ”diavolilor. Ba mai mult decât atât, Villarreal e o echipă incomodă, reușind să scoată la ultimul meci un egal la Madrid, pe terenul Realului.

Însă nu pot să nu remarc lipsa de atitudine a echipei lui Solskjaer, parcă deconectată de la partidă în prima parte. Iar cifrele nu mint: 54-46 la posesie, 6-9 la șuturi, 1-4 la cele cadrate. Numai un șut pe poartă în prima repriză!, în condițiile în care, în spatele lui CR7, se mai aflau B.Fernandes, Sancho și Greenwood. Adică jucători de la care se așteaptă mai mult, dar care nu au izbutit multe în fața echipei lui Unai Emery.

Totuși, tocmai de la Ronaldo a venit golul care a adus primele puncte într-o grupă accesibilă la prima vedere, însă una în care United va avea serios de tras pentru a triumfa. După ce s-au văzut conduși de reușita lui Paco Alcacer (53), diavolii lui Solkskjer au reintrat în meci și au egalat după numai 7 minute, după golul lui Alex Telles.

Pionul Ronaldo

A fost gura de oxigen de care avea nevoie norvegianul. Din acel moment, OGS a turat motoarele, a împrospătat linia ofensivă. I-a băgat în teren pe Cavani și Lingard, pe Fred în locul lui Telles, iar singura problemă era timpul. Cavani nu a nimerit poarta la o centrarea lui Greenwood, însă s-a zbătut pentru mingea care a ajuns în careu, în minutul 94.

A fost mingea de care avea nevoie CR7 pentru a înscrie al cincilea gol după revenirea pe Old Trafford și al 137-lea gol în Champions League. Sub privirile părintelui său din fotbal, Sir Alex, bucuria lui Ronaldo atinge cele mai înalte cote, aplaudat de întreg stadionul pe care a învățat fotbalul. Și-a reconfirmat statutul pentru care a venit, acela de a fi pionul principal de pe tabla de șah a lui Ole. Și încă ce pion!

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *