18, Oct 2021
Pioneze în loc de apărare

Este foarte posibil ca meciul jucat sâmbătă la prânz între Leicester și Manchester United să fie printre cele mai importante din actualul sezon de Premier League.

Atât din prisma valorii din teren, echilibrată în cea mai mare parte, cât și a rezultatului, care îi oferă speranțe lui Leicester că poate recupera cele 7 puncte față de primul loc. În schimb, a creat presiune pe “diavoli”, pentru care urmează trei meciuri cu adversari din vârful clasamentului: acasă cu Liverpool și Man. City, în deplasare la Tottenham.


Până atunci, Solskjaer are de rezolvat cât mai repede problema apărării. Solidă în sezonul trecut, a cedat de 4 ori în fața echipei antrenate de Brendan Rogers. Absența lui Varane nu a putut fi acoperită de revenirea în teren a lui Maguire, responsabil pentru două dintre cele patru încasate.

Cum execuția lui Tielemans o putem numi mai degrabă norocoasă decât punct ochit-punct lovit, Soyuncu și Daka, în prelunigiri, au marcat în urma unor faze gestionate greșit în careu. Primul a fost ținut în joc de pasul în poziționarea lui Maguire, în vreme ce Daka a scăpat din marcaj.

La final, norvegianul de pe banca lui United și-a certat elevii, acuzându-i că nu au fost suficient de buni. L-a desemnat pe de Gea ca fiind cel mai bun om din teren, deși, spune el, ”atitudinea nu este o problemă.”

Rămâne de văzut cum va fi atitudinea echipei în meciurile care vor urma. Dacă nu-i Cristiano, nu-i tocmeală, căci portughezul a fost inexistent. Personal, nu-mi vine a crede că atitudinea nu ar trebui schimbată, însă, pe de altă parte, nu pot să nu apreciez efortul cu care a lupta Leicester. Devotamentul arătat, dorința de a câștiga fiecare minge, modul în care au repus mingea în joc în minutul 82 și au înscris câteva secunde mai târziu. Adesea, echipele de genul pot oferi mai mult decât se crede. Categoric, una dintre cele mai importante lecții este despre atitudine.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *