26, Dec 2020
Pierdem două puncte pe King Power Stadium. Leicester – Man United 2-2

Reușitele lui Rashford si Bruno au dus-o in avantaj, dar ratările lui Marcus au schimbat radical cursul jocului. Astfel, United ratează șansa de a ocupa locul secund la finele acestei etape.

Ținând seamă că a irosit cele mai mari ocazii, ba chiar a și condus în două rânduri și i-a fost anulat un gol, United se poate considera pierzătoarea morală a celor două puncte. Care, de altfel, au fost irosite în minutul 85, când Vardy a provocat autogolul semnat de Tuanzebe.

Intrările lui Pogba ori Cavani nu au suplinit sumedenia de ratări a lui Rashford, inițiată încă din primul minut, și încheiată cu o fază de unu-contra-unu. Faptul că, totuși, a marcat nu-i acoperă găurile, ba chiar le adâncește. Contra lui Leicester nu îți permiți luxul de a rata într-o manieră, să-mi fie cu iertare, jenantă!

Pe ansamblu, trupa lui Ole s-a descurcat bine, cu dificultăți în apărare, unde Maguire și Lindelof, cel din urmă fiind substituit mai târziu cu Tuanzebe, s-au comporat copilărește, apreciind greșit, în mod special, faza de la ultimul gol. Lipsa de meciuri a lui Bailly nu-l trage în jos pe ivorian, ba din contră. A fost al doilea meci consecutiv în care a început titular și lăsat până la final în teren.

Deja a devenit o rutină ca Bruno Fernandes să iasă la rampă, astăzi fiind MVP-ul partidei. Este mijlocașul cu cele mai multe reușite din Premier League, 10 reușite în 14 etape. Demn de aplaudat!, căci de multă vreme nu a făcut spectacol unul dintre cei din linia mijlocie a lui United.

Iar cei care au fost aduși pe bani mulți, în speță Pogba, au fost pariuri semi ori total pierdute și se gândesc din ce în ce mai mult la plecare.

Pentru că nu și-a sufocat adversarul suficient de tare încât să-i oprească motoarele și șansa de a reveni în meci, United s-a văzut egalată de două ori, ultima oară cu numai cinci minute înainte de final. Exclus din context, egalul cu Leicester nu ar trebui să creeze mari descumpăniri. Ocupantă a locului 2, cu un punct mai mult decât diavolii lui OGS. Întorși la context și privind modul cum s-a desfășurat partida, United are dreptul de a se considera pierzătoarea morală.

Din păcate pentru fanii ei, acest drept nu o ajută cu nimic. Îi va spune doar că trebuie să tragă mai mult de ea, o va pedepsi, dar o va maturiza îndeajuns de tare încât să își dea seama că pentru primul loc nu atacul duce lupta cea grea, ci defensiva. Cea despre care se și spune că este arma principală pentru a câștiga trofeul Premier League.

Ole’s at the wheel! GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *