19, Jan 2022
Pe mâna academiei! Brentford – Man United 1-3

Manchester United obține 3 puncte de moral la Londra și continuă cursa pentru un loc în Top 4. Dacă nu ne credeți, uitați-vă la bucuria din zâmbetul lui Elanga, în poza de mai sus.

”Diavolii” din academie au rezolvat partida, după ce De Gea ne-a ținut din nou în viață în prima repriză. Ne așteptam la un meci greu, căci victoria cu 3-1 de pe Brentford Community Stadium vine pe un teren unde s-au chinuit pe rând Chelsea și City, iar Liverpool a reușit doar o remiză, 3-3.

Prima repriză a fost din nou slabă, iar slabă e un cuvânt frumos pentru cum a jucat United. În jocul trupei lui Rangnick n-a existat coeziune, viteză, penetrare la primul meci din istorie în Premier League pe terenul lui Brentford.

”Diavolii” au avut 70% posesie în primele 45 de minute, dar niciun șut pe poartă. Brentford în schimb, când a avut balonul a alergat direct la poartă. De Gea a fost foarte activ și doar paradele de senzație ale spaniolului ne-au ținut în viață.

Elanga a deschis scorul pe Brentford Community Stadium. Foto: premierleague.com

După pauză pe teren a ieșit o altă Manchester United. Da, sună a clișeu, dar chiar a fost o altă atitudine din partea jucătorilor. Din prima secundă în care arbitrul Marriner a fluierat startul reprizei a doua, ”diavolii” s-au aruncat asupra adversarului.

Ronaldo a dat semnalul și a lovit bara. Scorul l-a deschis însă Elanga. Păstrat în primul 11 de Rangnick, suedezul a primit o pasă superbă peste apărare din partea lui Fred. Stopul a fost superb cu piciorul drept, apoi lob cu capul pentru 1-0.

Nu ne-am retras în apărare. Total surprinzător, ținând cont de ce am văzut în ultimele partide. Ronaldo dă pasa serii, cu pieptul și-l lansează pe Bruno spre poarta adversă. N-ar trebui să fie invers? 🙂

Fernandes aleargă ca un nebun și în loc să-l execute pe Lossl îl servește pe Greenwood pentru golul 6 al sezonului. Portughezul mai dă un assist și pentru golul trei. Rashford a tras cu sete sub bară. E al patrulea gol al sezonului pentru fotbalistul de 24 de ani.

Rashford a dat al 4-lea gol al sezonului. Foto: premierleague.com

Și parcă era prea frumos să se termine fără meci primit, nu-i așa? Astfel că Brentford a marcat și ea o dată, prin Toney, prea târziu pentru a ne mai da însă emoții pe final.

Tactică

Rangnick a spus în săptămâna premergătoare că va juca 4-3-3 și așa a făcut. Cu Sancho neinclus în lot, învoit din motive personale, fără Cavani și Shaw, nu a fost o surpriză că Ralf a început cu următoarea formulă: De Gea – Dalot, Lindelof, Varane, Telles – Fred, McTominay, Bruno – Greenwood, Ronaldo, Elanga.

După o primă repriză ștearsă, Rangnick a schimbat sistemul la 4-2-3-1, o formulă cu care ”diavolii” sunt obișnuiți de pe vremea lui Solskjaer. Și s-a văzut imediat că au fost mai încrezători, mai direcți pe poartă, mai buni. Mult mai buni.

De altfel, și în meciul cu Aston Villa am jucat același sistem și ne-am descurcat foarte bine, semn că Rangnick al trebui să-l folosească și de acum încolo.

Bravo, Ralf!

După meciul cu Aston Villa, Rangnick a declarat că s-a gândit să treacă la un sistem cu 3 fundași în momentul în care am marcat golul 2. Nu a făcut-o și a fost pedepsit.

Împotriva lui Brentford nu a mai repetat aceeași greșeală și după golul 2 i-a scos pe Greenwood și Ronaldo și au intrat Rashford și Maguire și s-a format astfel un 3-5-2.

Cristiano a fost nervos foc și pară că a fost înlocuit, dar Rangnick i-a explicat că a luat decizia corectă pentru echipă și că atunci când va fi antrenor va înțelege acest lucru.

Pentru Manchester United urmează un alt meci important, pe Old Trafford împotriva lui West Ham, sâmbătă de la ora 17:00.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *