7, Apr 2018
Orgoliul Diavolilor răstoarnă Manchester Derby! United câștigă pe Etihad

Manchester Derby. Ediția 176. Manchester City conduce detașat în clasament și o victorie o face campioană. Cum pregătești un astfel de duel? Din fericire, Mourinho are răspunsul, iar United câștigă pe Etihad. Iată cum!

Într-un meci înaintea căruia adversarii noștri intrau cu moralul zguduit de înfrângerea dură din sferturile Ligii Campionilor (3-0 cu Liverpool la mijlocul săptămânii), Mourinho începea așa:

De Gea – Valencia, Bailly, Smalling, Young – Herrera, Matic, Pogba – Lingard, Sanchez, Lukaku.

Prima repriză a fost groaznică pentru United, de la un capăt la celălalt. De Gea scoate ca la handbal, cu piciorul, în minutul 21, după o greșeală în defensivă și un Matic visător în zona fierbinte. Nu se anunța nimic bun…

La un corner, prin minutul 25, Smalling îl trage cât de discret poate de tricou pe Kompany, dar căpitanul vecinilor gălăgioși vine ca o locomotivă și lovește din 5 metri, fără șansă de reacție pentru cel mai bun portar din lume. 1-0 pentru City…

Nici 5 minute mai târziu, Gundogan scapă de tackle-ul lui Herrera și apoi sprintează spre centrul careului, preia ca un patinator pe gheață pe lângă Matic (să-l fi cumpărat United fix înainte de a-și atinge termenul de expirare?) și trage imparabil. Șah mat sau… nu încă!

La pauză…

United era îngropată de comentatori, iar titlul lui Manchester City părea asigurat matematic. Ce poate un antrenor să le spună unor jucători de clasă la pauza unui meci în care sunt conduși cu 2-0, pe terenul rivalei locale și adversară directă la titlu, care urmează să fie campioana Angliei la finalul celor 90 de minute? Dacă e o declarație a lui Mourinho care m-a interesat vreodată, exact asta este.

United începe să atace, adică ceea ce ar trebui să facă în fiecare meci, cel puțin jumătate din timp, pentru că fotbalul a fost, este și va fi întotdeauna pe goluri.

Alexis Sanchez centrează, Herrera așează perfect (cu pieptul!!!) pentru finalizarea impecabilă a lui Pogba. 2-1 și e minutul 53, nimic de pierdut pentru United.

Nici două minute nu trec până când Pogba plutește în mijlocul careului, cu freza lui bleu-ciel și înscrie cu capul pentru o egalare improbabilă pentru United-ul din zilele noastre!

Alexis mai centrarează o dată, după o oră și ceva de joc, iar la capătul traiectoriei este Chris Smalling care-l trimite pe Kompany după apă plată, luându-și revanșa pentru faza de 1-0 și întorcând meciul la 2-3. Cine mai credea la pauză? Eu sigur nu… Doar Mourinho.

Minutul ’89, cu Man City în atac, este momentul în care uriașul David de Gea scoate fabulos o lovitură de cap a lui Aguero, cu acel timp de reacție care-l face Diavolul nostru păzitor de atâția ani. La faza imediat următoare, într-o succesiune de cornere la poarta noastră, Sterling lovește bara din 3 metri și David împinge mingea afară cu picioarele. 2-3 și United câștigă pe Etihad!

La final, într-un moment de normalitate pe care îl așteptam, Mourinho și Guardiola se îmbrățișează și portughezul zăbovește câteva secunde, probabil pentru a-l felicita pe catalan pentru titlu, care e jucat de la Crăciun, indiferent de victoria superbă din Manchester Derby.

United și Mourinho recâștigă o felie de respect a tribunei de pe Old Trafford și a fanilor din lumea întreagă. Ne consolidăm și locul 2, cu 4 puncte peste Liverpool și un meci în minus. Finalul de sezon în campionat va fi unul liniștit, doar FA Cup ar trebui să ne mai tulbure până la final, sperăm că într-un mod la fel de plăcut.

Acest Manchester Derby a fost ultimul meu prilej de a scrie pe site-ul comunității Romanian Red Devils, pe care l-am construit alături de Vasi, Leo, Cătălin și alți câțiva voluntari dispuși să investească timp și energie, din pasiune pentru culorile celui mai frumos club de fotbal din lume. It’s been fun, dar trebuie să închei și nu pot face asta decât cu…

Glory, Glory Man United!

Sursa foto: PremierLeague.com

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “Orgoliul Diavolilor răstoarnă Manchester Derby! United câștigă pe Etihad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *