20, Jul 2020
FA Cup – Ole, pedepsit! Man United – Chelsea 1-3

Manchester United a ratat calificarea în finala Cupei Angliei după 1-3 cu Chelsea, pe Wembley. Ole, pedepsit de Lampard și, de soartă. De Gea a făcut din nou două gafe majore care au dus la două goluri ușoare marcate de ”albaștri”.

”Diavolii” au ratat astfel unul dintre obiectivele acestui final de sezon, Cupa Angliei. După un joc (DE)zastruos, să facem un joc de cuvinte cu numele lui De Gea, United rămâne într-o poziție foarte bună pentru un loc în Top 4 și în cursa pentru Europa League.

Ole, pedepsit

Contra lui Chelsea, pe Wembley, Solskjaer a fost aspru pedepsit. Mai întâi pentru că nu a avut încredere în sistemul cu 5 fundași până la capăt. Ulciorul nu intră de multe ori la apă, zice o vorbă românească, dar Chelsea a avut doar o ocazie de gol cât timp am jucat cu 5 fundași. Surprinzător sau nu, după ce am trecut la 4 pe linia de fund, ocaziile au fost mai multe la poarta lui De Gea.

Apoi a fost pedepsit pentru că nu a avut încredere în Sergio Romero. Un servant mereu prezent la datorie atunci când a fost nevoie de el, argentinianul și-a făcut bine treaba de fiecare dată, dar Ole a decis să meargă pe mâna lui De Gea. Și a greșit din nou. Sau mai bine zis, De Gea l-a dezamăgit. Spaniolul a făcut două greșeli uriașe la primele două goluri și a îngropat-o pe Manchester United. Romero merita să joace. Nu datorită greșelilor lui De Gea, ci pentru că așa e corect atunci când ești numit portarul de cupă sau Europa League.

Deși și a făcut două greșeli mari, De Gea a și avut două parade uimitoare. Foto: thefa.com

Ghinion și neinspirație

Cu două zile de odihnă mai puțin decât adversara din semifinale (ce ciudată programare a federației!), antrenorul lui United a trebuit să facă și câteva schimbări în primul 11 pentru a odihni dintre titulari. Astfel pe bancă au luat loc Martial, Pogba sau Greenwood. În locul lor au intrat Daniel James, Fred sau Bailly.

”Diavolii” n-au avut parte nici de noroc. Au început cu 5 fundași pe linia de fund, dar după ce s-a dat cap în cap cu un adversar, Bailly a ieșit de pe teren în urma unei a doua lovituri la cap, cu Maguire. Din nou 10 minute de pauză, la fel ca în meciul cu Southampton. Și golul a venit imediat după.

Nu înainte ca arbitrul să-i refuze o lovitură liberă lui Martial și un cartonaș galben pentru Zouma, ofticându-i și mai tare pe ”diavoli”. Hei, Frank, cum ți s-a părut faultul, că tot discutai înainte de meci despre decizile VAR pro-Manchester United? După accidentarea lui Bailly, Ole a trecut la sistemul care a dat roade foarte bine de la restartul Premier League, dar De Gea le-a dat aripi adversarilor când a scăpat mingea printre mâini la șutul lui Mount. Spaniolul îl putea evita și pe primul, căci mingea deviată de Giroud, deși foarte aproape de el, n-a avut prea multă forță.

Singura ocazie a lui Chelsea când United a jucat cu 5 oameni în defensivă a venit la lovitura de cap a lui Alonso.

Nu e sfârșitul lumii

Și uite așa, planul inițial a fost dat peste cap în doar 10 minute. Jucătorii au fost bulversați de schimbarea de sistem și meciul era deja gata. Solskjaer a continuat să creadă și i-a introdus pe Pogba și Greenwood pentru a reface 11-le ideal al lui United. Dar n-a fost de ajuns. Spațiul mai mare din defensiva lui United și lipsa de reacție a fundașilor, vezi Maguire, la fel ca Lindelof la primul gol, i-a făcut culoar lui Rudiger și se face 0-3.

Golul lui Bruno din penalty nu face altceva decât să apară în statistici. United ratează astfel șansa de a lupta pentru un trofeu care ar fi dat bine la moralul jucătorilor dar și pentru Solskjaer. La urma urmei, o victorie meritată pentru Chelsea, care a fost echipa mai bună și care și-a dorit victoria mai mult, să folosim un vechi clișeu din dicționarul de sport al comentatorilor români.

Să nu facem o înmormântare din acest eșec. A fost o zi proastă la birou, atât pentru manager cât și pentru jucători. Măcar am realizat, atât noi, fanii, dar mai ales conducerea, că avem nevoie de întăriri dacă vrem să ne batem la titlu.

Nu e timp de plâns căci miercuri trebuie să urcăm în Top 4. Poate chiar în Top 3, dacă Liverpool își face treaba. La mijloc de săptămână jucăm cu West Ham, iar o victorie ne asigură locul între primele 4 și un avantaj mare înaintea partidei finale, de la Leicester.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “FA Cup – Ole, pedepsit! Man United – Chelsea 1-3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *