12, Dec 2021
Cheia succesului!? Norwich – Man United 0-1

Trebuie să mărturisesc că fotbalul prestat de United sub comanda lui Ralf Rangnick în disputa cu Norwich trebuie încurajat doar din prisma rezultatului, nu și al jocului. Eficientă prin câștigarea celor trei puncte grație unui penalty transformat de Ronaldo (75), echipa lui RR nu a fost cu mult peste ce a jucat ultima clasată din Premier League.

A fost egalitate la șuturi pe poartă (5-5), la cornere avantajul a fost de partea gazdelor (8-6), însă diavolii au avut o posesie ceva mai mare (47 la 53). Totuși, insuficient pentru a mă declara mulțumit de ceea ce joacă o echipă cu pretenții la locurile fruntașe. Luând seamă și de victoria la limită contra lui Crystal Palace, același scor ca și acum, United se prezintă mai degrabă ca o echipă pragmatică decât una pusă pe fotbal, pe spectacol.

Sigur că un rezultat bun înregistrat meci de meci este fundația pe care poți clădi ce vrei, atât timp cât echipa adună puncte și se apropie de fruntea clasamentului. Un fotbal-spectacol nu garantează succesul, așa cum o vorbă din popor spune că rezultatele îl țin pe antrenor, victoriile sunt cheia succesului, nicidecum posesia sau sumedenia de ocazii.

După al treilea meci cu Rangnick pe bancă, United seamănă tot mai mult cu echipa din urmă cu trei sezoane. Imediat după ce se descotorosise de Mourinho, bătea tot sub comanda noului antrenor și adunase o serie de 13 meciuri fără înfrângere și cea mai lungă serie fără eșec în deplasare din istoria Premier League.

Deși aproape scoasă din lupta pentru titlu, fiind la o distanță de unsprezece lungimi față de primul loc, United se bate pentru locul al 4-lea, ultimul care asigură prezența în ediția viitoare de Liga Campionilor. Cum Tottenham, Arsenal și West Ham stau și ele la pândă, admit că nu va fi ușor de obținut.

Cum întreg sezonul pare deja un eșec pentru Cristiano Ronaldo, scos din cursa pentru titlu, United trebuie să câștige locul de Ligă și pentru el. Va fi greu de crezut că portughezul va zăbovi prea multă vreme la un club fără aspirații înalte, iar pierderea lui CR7 ar putea creea un gol în atac. Cum Sancho, Rashford, Martial și Cavani au împreună doar 6 reușite, greul cade pe Ronaldo.

Se știe că, pentru a păstra un antrenor în funcție, este suficient să înscri o dată și să nu primești gol. Pentru Ronaldo asta nu este mulțumitor, drept pentru care au apărut și zvonurile conform cărora ar pleca în vară. Sâmbătă, după golul marcat, a dus degetul spre buze, apoi a arătat înspre teren, semn că el rămâne aici. Așa să fie?!

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *