26, Nov 2020
Neînfricatul Bruno, talismanul ”diavolilor roșii”

E 22 ianuarie. Arbitrul fluieră finalul meciului. Rezultat șoc pe Old Trafford. Burnley bate pentru prima dată în istorie la Manchester, cu 2-0 și ”diavolii roșii” erau la 14 puncte de locul 3. Înfrângerea cutremură birourile oficialilor de pe Old Trafford. Fanii încep să pună presiune. Solskjaer cere cu insistență întăriri, dar nimeni nu-l ascultă. Apoi lucrurile se pun în mișcare.

8 zile mai târziu, Manchester United anunță transferul lui Bruno Fernandes de la Sporting Lisabona pentru care plătește aproximativ 50 de milioane. I-a făcut curte toată vara, dar s-a zgârcit pentru câteva milioane și era să-l piardă de tot. ”Am fost aproape de un transfer la Tottenham”, avea să recunoască portughezul, câteva luni mai târziu.

Foto: uefa.com

A debut într-un 0-0, împotriva lui Wolves și în ciuda scorului, ”diavolul mancunian” a început să zâmbească din nou. Bruno i-a cucerit pe toți, încă de la primele minute jucate cu calitățile arătate, dar mai ales cu caracterul său. Curajos, tupeist, cu clarviziune și mereu cu sticla de lapte după el ca un bebeluș care nu se satură să se joace.

Pe aripile sale, Manchester United a renăscut și a făcut un final de campionat minunat. Portughezul a adunat 14 partide în Premier League și a fost direct împlicat în 15 goluri pentru ”diavolii roșii”, 8 goluri și 7 pase decisive. 3 goluri și o pasă decisivă în Europa League și o reușită în FA Cup și Manchester United încheie sezonul cu 3 semifinale, dar și pe locul 3 în campionat, după ce a recuperat 14 puncte față de Leicester.

Foto: uefa.com

Noul sezon l-a început de unde l-a lăsat pe precedentul, deși ”specialiștii” de pe rețelele de socializare considerau că a fost doar o minune de moment. Bruno nu i-a ascultat și și-a văzut de treabă. În mai puțin de un an a devenit cel mai iubit jucător al lui Manchester United. Și cu siguranță cel mai important.

Portughezul are niște cifre senzaționale în tricoul ”diavolilor roșii” – 35 de meciuri – 21 de goluri și 13 pase decisive. Practic, Bruno Fernandes a devenit un fotbalist indispensabil pentru Manchester United și a avut un impact asemănător cu cel al lui Eric Cantona.

Francezul a venit pe Old Trafford tot în mercato-ul de iarnă și a schimbat imediat nu doar echipa, ci soarta clubului cu performanțele sale. La fel ca și Cantona, Bruno a luat pe umerii săi toată responsabilitatea și a condus echipa ca un lider înnăscut. Fără să-i fie frică de un eventual eșec, Fernandes și-a asumat rolul de lider, care i-a lipsit lui Manchester United de mulți ani.

Fără să fie un fotbalist care să-ți ia ochiul cu ”bijuterii”, Bruno desenează trasee de joc cu ușurința cu care un pictor își mișcă pensula. Cu atitudinea unui erou neînfricat din basmele lui Ispirescu, aleargă neîncetat în căutarea golului precum lupul flămând care-și conduce haita către ținta pe care urmează s-o atace. Însetat după performanță și trofee, Bruno nu a ezitat să-și certe colegii chiar pe teren, atunci când aceștia au oferit evoluții proaste.

Și cel mai important lucru, prin impactul său, Bruno Fernandes i-a ”deblocat” și pe ceilalți fotbaliști ai lui Manchester United. Paul Pogba, Marcus Rashford sau Anthony Martial au renăscut practic o dată cu venirea portughezului.

În ciuda unui start de sezon greoi, dezamăgitor, Manchester United a început din nou să arate de ce este în stare, în ultimele partide. O victorie pe terenul lui Southampton, duminică, ar aduce o performanță unică în istoria de 142 de ani a clubului. Niciodată nu au reușit ”diavolii roșii” să câștige 8 partide consecutive în deplasare. Acum au 7 și țintesc recordul pe St Mary’s Stadium. Victorii cu PSG, pe Parc des Princes și cu Leipzig, ambele semifinaliste în sezonul trecut de UCL, rectifică un început slab de sezon.

https://youtu.be/h4cdQ9D2CCM

Iar în spatele acestor succese stă Bruno Fernandes, un fotbalist căruia nu-i este frică să-și asume riscuri și care pare că e în stare să calce pe cadavre pentru a-și îndeplini visele. Portughezul vrea trofee și încearcă să inducă aceeași atitudine și colegilor din teren.

Începutul e promițător, iar Bruno pare să fie un Cantona al anilor 2020. Dacă va avea succesul francezului, doar timpul ne va spune, dar atitudinea este cea potrivită. Neînfricatul Bruno Fernandes e talismanul lui Manchester United, iar fanii din întreaga lume își fac din nou speranțe că anii de glorie vor reveni pe Old Trafford.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *