16, Feb 2022
Misiune îndeplinită! Man United – Brighton 2-0

În sfârșit, misiune îndeplinită pentru Manchester United. După 3 remize la rând în care au deschis scorul și au fost egalați în repriza secundă, ”diavolii” au abordat o tactică diferită pentru meciul cu ”pescărușii”. Și a funcționat de minune.

A fost nevoie și de paradele lui De Gea în prima repriză, pentru a o ține pe United în viață. Probabil că până și Graham Potter a fost surprins de cât de mult a fost lăsată Brighton să controleze primele 45 de minute.

Oaspeții nu s-au sfiit deloc și au ratat 3 ocazii bune. Două dintre ele exact din zona din care a dispărut Varane, accidentat chiar înainte de meci, deși anunțat titular.

A treia ocazie a pornit de la o greșeală a lui Fred. Brazilianul, de altfel, n-a fost în apele sale la primul meci de după pauza forțată de contractarea Covid 19.

De Gea a prins un meci mare din nou. Foto: premierleague.com

Repriza a doua a fost cu totul diferită. United a ieșit de la cabine mai montată, semn că Rangnick și-a făcut treaba bine. 3 minute au fost de ajuns pentru a întoarce meciul.

Pressingul lui United l-a forțat pe Bissouma să greșească. Bruno și McTominay au sărit ca lupii pe el. Mijlocașul lui Brigthon greșește și mingea ajunge la Ronaldo. Portughezul trage superb de la marginea careului la colțul lung, fără speranță pentru Sanchez și se face 1-0.

Golul demonstrează încă o dată că dacă îi dai timp și spațiul lui Cristiano să se așeze pentru șut, șeptarul lui United nu ratează. Vârsta își spune cuvântul atunci când rapiditatea unei faze nu-i dă voie să-și echilibreze corpul. Atunci se poate observa că mișcările sale nu mai sunt la fel de eficiente ca în urmă cu 4-5 ani.

Două minute mai târziu, Elanga îl pune sub presiune pe Dunk. Suedezul trece ca fulgerul pe lângă fundașul lui Brighton, îi fură mingea și e faultat. Cartonaș roșu și meciul trebuia să fie ușor de aici încolo.

Doar că e greu să dezveți echipa de metehnele din trecut. United ratează din nou ocazii uriașe și trăiește finalul de meci sub tensiune. Bruno trage în portar din mijlocul careului de 11 metri, Ronaldo trimite cu capul pe lângă poartă din 5 metri, iar la cealaltă poartă Moder îl bate pe De Gea, dar ”diavolii” sunt salvați de transversală.

Liniștea pe stadion a venit abia după ce Bruno a făcut 2-0. Contraatac în doi pornit după pasa lui Pogba, Ronaldo așteaptă assist-ul lui Fernandez, dar acesta îî păcălește pe Sanchez și Webster dintr-o mișcare de șold și trimite în poarta goală.

3 puncte de aur care o duc pe Manchester United pe locul 4 pentru moment. Urmează o deplasare la Leeds și un meci acasă cu Watford. Între cele două partide din Premier League e intercalat și meciul cu Atletico Madrid, din optimile Champions League.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *