19, Apr 2017
Manchester United vs Anderlecht. O avancronică a calificării în semifinalele Europa League

Lecția tactică predată de Mourinho liderului Chelsea, chiar pe Old Trafford a marcat meciul sezonului de până acum pentru Man United, dar nu e prea multă vreme de sărbătorit pentru că avem de câștigat un retur cu Anderlecht în Europa League (după 1-1, la Bruxelles, joia trecută). După atât de multe schimbări de formulă de start și nu mai puțin de 3 formule tactice încercate în ultima lună, la ce ar trebui să ne așteptăm de la returul cu belgienii?

Manchester United

Prima veste bună e că plecăm de la un scor la care suntem calificați în semifinale, ceea ce înseamnă că Anderlecht va trebui să atace. A doua veste bună e că defensiva lui Manchester United pare să fie mai bună de la meci la meci, cuplul Bailly-Rojo s-a sudat excelent de la revenirea ivorianului după accidentare, iar pe benzi travaliul lui Valencia, Darmian (l-a văzut cineva pe Pedro duminica asta?), Young și chiar Shaw i-a ținut pe De Gea și Romero mai mult șomeri.

În atac am avut probleme tot sezonul, fiind dependenți de inspirația lui Zlatan, dar prestația lui Rashford din weekend a fost entuziamantă, Lingard pare să se simtă mai bine într-un rol mai central, de al doilea vârf, iar Mkhitaryan și Martial au fost odihniți împotriva lui Chelsea.

Avem moral excelent după Chelsea, așa că singura veste proastă pentru United e oboseala. Singurul jucător care poate acoperi un rol în centrul apărării și care a jucat puțin (74 de minute, întinse pe două partide) în ultimele 3 săptămâni e Daley Blind. Nu cred că Fosu-Mensah va fi folosit mai mult decât ca schimbare la trecerea timpului pe acest final de sezon. Herrera îl are pe Carrick drept back-up, iar Fellaini l-ar putea avea pe același Blind.

Anderlecht

În weekend, Anderlecht a învins în deplasarea de la KV Oostende, cu 0-1 (gol Hanni). A jucat cu doi închizători Weiler, l-a împins pe Tielemans într-un rol de creație și a făcut 6 schimbări în primul 11. Sunt sigur că va juca un prim 11 similar celui din tur, de asta și-a odihnit oamenii. Belgienii nu au impresionat prin absolut nimic săptămâna trecută, profitând de tentative de securizare a unui 0-1, când Mourinho n-a forțat al doilea gol și deciderea disputei încă din tur.

Ce trebuie să facă United?

Cu moralul refăcut după victoria din weekend și 3 jucători de atac odihniți (Ibra, Mkhitaryan, Martial), United trebuie să mențină avântul ofensiv care a spulberat liderul din Premier League. Va fi imposibil să joace Mourinho același prim 11, dar cred că trebuie păstrată formula tactică, pe care eu am perceput-o ca pe un 4-4-2 asimetric (cu Valencia ocupând întreaga bandă dreaptă și astfel aducând un om în plus pe centru). Anderlecht a exersat cu doi închizători în weekend pentru că asta plănuiesțe să joace și pe Old Trafford, sperând la un contra-atac care să le aducă golul de care au nevoie. Nu ar fi perfect omul în plus la mijloc în acest caz?

Echipele probabile

Manchester United: Romero – Valencia, Bailly, Rojo, Shaw – Herrera, Fellaini, Mkhitaryan, Pogba – Ibrahimovic, Rashford.
Absenți: Mata, Smalling, Jones.
Incert: Wayne Rooney.

Anderlecht: complet irelevant, nu? Tielemans, un portar și încă 9 inși.

Unde se vede Manchester United vs Anderlecht?

Manchester United vs Anderlecht va fi transmis în direct pe ProTV, Dolce Sport 1 și TelekomTV.ro.

Cum vedeți meciul de joi seara? Victorie categorică? Clean sheet? Cine va fi eroul serii?

Sursa foto: ManUtd.com

Dacă sunteți fani Manchester United, alăturați-vă comunității Romanian Red Devils. Ne găsiți pe pagina de Facebook, pe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “Manchester United vs Anderlecht. O avancronică a calificării în semifinalele Europa League

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *