4, Nov 2022
Manchester United câștigă, Real Sociedad câștigă

Manchester United a ajuns la 9 partide fără eșec în toate competițiile. ”Diavolii” au câștigat în Spania, dar Real Sociedad a ieșit victorioasă în ciuda faptului că tabela de marcaj a arătat 1-0 pentru englezi la final.

Trupa lui Ten Hag avea nevoie de o victorie la două goluri diferență pentru a termina pe primul loc în grupă și pentru a se califica direct în optimile de finală ale Europa League.

Și „diavolii” au început atât de bine. Garnacho a deschis scorul după o pasă a idolului său, Cristiano Ronaldo. La 18 ani și 125 de zile, Alejandro e cel mai tânăr jucător non-englez al lui Manchester United care marchează în competițile europene. Recordul a fost deținut de George Best.

Foto: @ManUnitedZone_/twitter

Același Ronaldo putea face 2-0 chiar înainte de pauză, dar a ratat de puțin ținta după o greșeală a fundașului advers. Chiar și așa, după 45 de minute părea că United e în control și că va mai marca cel puțin o dată.

Doar că gazdele au ieșit de la cabine mult mai hotărâte. Jucătorii lui Alguacil au pătruns pe teren de parcă era minutul întâi al meciului. Cu un pressing agresiv și foarte bine așezați în teren, jucătorii lui Real Sociedad nu le-au dat nicio șansă ”diavolilo” în repriza a doua.

În acest context, Ten Hag a băgat mâna în joben și a scos o carte nebună, care din păcate n-a fost câștigătoare. Cu Sancho, Antony și Martial accidentați, United n-a avut prea multe soluții ofensive. Astfel, au început ca titulari Garnacho, Van de Beek și Bruno în banda dreaptă, cu Ronaldo vârf.

După o oră de joc, văzând că United se chinuie Ten Hag a apelat la Rashford, menajat din cauza unei dureri musculare pe care a acuzat-o in perioada premergătoare partidei.

Dar cartea nebună a lui Ten Hag a fost alta. Iese Lindelof și intră McTominay. Dalot trece fundaș central și McTominay fundaș dreapta. Apoi, Harry Maguire îl înlocuiește pe autorul golului și urcă vârf. Cu toate insistențele lui United de pe final de meci, s-a terminat 1-0 și marea câștigătoare a partidei e formația gazdă.

Cât de mult a contat acel meci cu Omonoia în care ne-am jucat cu ocazile și am câștigat doar cu 1-0. Două goluri în plus ar fi însemnat că o victorie indiferent de scor ne era de ajuns în Spania. Dar dacă arbitrul nu ar fi acordat acel penalty total aiurea la meciul de pe Old Trafford când Real Sociedad a câștigat cu 1-0?

În aceste condiții, pentru un bilet în optimile de finală Manchester United va trebuie să joace o ”dublă” împotriva unei formații venite din Champions League. Adversara ”diavolilor” se va alege dintre Barcelona, Juventus, Ajax, Sporting, Șahtior, Leverkusen, Salzburg și Sevilla.

Nu neapărat prim prisma adversarului, dar a numărului de partide, Manchester United trebuia să evite acest scenariu.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *