6, Apr 2018
Manchester Derby: City e gata să ia titlul și să bată recordul, United vrea să-i strice sărbătoarea

Sâmbătă e zi de derby. Manchester derby. Meciul în sine e mai mult decât o confruntare între City și United. Ambele formații pot să scrie istorie, iar prin anvergura numelor lor, sunt sigur că cei doi antrenori își doresc nespus demult să rămână în istorie.

Manchester City poate fi prima echipă din Premier League care să câștige titlul de campioană cu 5 etape rămase de jucat. Acest scenariu este posibil dacă învinge pe United, în confruntarea de sâmbătă, de la ora 19:30.

Mourinho cu siguranță își dorește să le amâne sărbătoarea rivalilor, și cu atât mai mult onoarea care vine cu această performanță, rivalului său, Pep Guardiola.

Sezon în contrast

Trupa lui Guardiola a avut parte de evoluții foarte bune în acest sezon, cu doar două-trei sincope pe durata întregii competiții.

Deși doar un loc mai jos în clasament, United este la mare distanță de rivala din oraș. În primul rând ca număr de puncte. Jocul inconstat de pe durata întregului sezon a făcut ca diferența dintre cele două echipe să fie acum de 16 puncte.

Foto: skysport.com

Cum va aborda Pep?

Este interesant cum va aborda City întâlnirea de sâmbătă seara. Sunt sigur că orice fan își dorește să celebreze titlul în fața rivalilor din oraș, dar oare cum va gândi Guardiola?

”Cetățenii” au un meci mult mai important doar 72 de ore mai târziu. City joacă în Champions League împotriva lui Liverpool, iar Pep a venit la Manchester City să câștige competiția supremă. Titlul l-a câștigat și Pellegrini. Astfel, rămâne de văzut dacă antrenorul spaniol va aborda confruntarea cu 11-le de bază.

Duelul celor care nu se schimbă

Chiar și așa, Guardiola va rămâne fidel filozofiei sale și va avea mingea și posesia. De cealaltă parte, știm cum va juca Mourinho. Dacă cineva își imaginează că United va zburda pe teren și va ataca în valuri, ori e imatur, ori e ”fumat”. Jose nu se schimbă. La fel nici Pep.

Astfel, United va încerca să oprească posesia adversarului printr-o apărarea agresivă, o echipă compactă și mobilă și va încerca să joace pe contraatac, la… ce-o ieși!

Killer-ul giganților

Mourinho trebuie să joace cu Rashford! Marcus are statistici de invidiat în fața echipelor din Top 6. Tânărul atacant englez a marcat de 17 ori pentru United, iar aproape jumătate dintre goluri au fost în poarta adversarilor din Top 6: 2 vs Arsenal, 2 vs City, 2 vs Liverpool și unul împotriva lui Chelsea.

De altfel, Rashford este autorul singurului gol al meciului în ultima victorie a lui United în fața lui City, în Premier League.

Noutăți din infirmerie

Manchester United are o singură absența pentru partida împotriva ”vecinilor gălăgioși”. Sergio Romero este accidentat și va ratat meciul de sâmbătă.

De cealaltă parte, Sergio Aguero, care a ratat ultimele patru partide oficiale, va fi supus unor teste înaintea partidei pentru a se vedea dacă poate fi sau nu pe teren.

Cand e meciul?

Partida din Manchester City și Manchester United se joacă sâmbătă de la ora 19:30 și va fi în direct pe Eurosport. Fanii din UK pot urmări partida în direct pe SkySports.

Știați că…

… Manchester United a câștigat doar 3 din ultimele 13 întâniri împotriva lui Manchester City

… City are o serie de 27 de partide fără înfrângere pe teren propriu

… United are doar o victorie în deplasare, împotriva echipelor din Top 6.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *