10, Dec 2021
Man United – Young Boys 1-1. Cine sunt puștii care au debut în tricoul ”diavolilor”

Manchester United a remizat 1-1 pe teren propriu în ultimul meci din grupa F, împotriva celor de la Young Boys Berna. Ralf Rangnick a folosit însă o formulă de joc inedită, în condițile în care pentru ”diavolii roșii” urmează o perioadă extrem de aglomerată. 3 puști au debutat în tricoul lui Manchester United ]n Liga Campionilor. Să aruncăm o privire să vedem cine sunt aceștia.

În formula de start s-au aflat Anthony Elanga și Amad Diallo, jucători care au mai îmbrăcat însă tricoul ”diavolilor”, primul reușind chiar să înscrie. Pe parcursul jocului au mai intrat pe teren Teden Mengi, Shola Shoretire, Zidane Iqbal și Charlie Savage ultimii doi aflându-se la debutul absolut pentru Manchester United.

Dar cine sunt ei?

Toți cei 6, incluzându-i aici și pe Elanga și Amad, fac parte și din lotul U23. Suedezul și ivorianul se află de cele mai multe ori în lotul echipei mari, chiar și pentru partidele din Premier League.

Teden Mengi este la academia lui Manchester United de la vârsta de 7 ani, iar în septembrie 2019 a semnat primul contract de profesionst, la 17 ani. Prima experiență europeană pentru fotbalistul englez a avut loc în Europa League, la o partidă cu Astana, dar a fost doar pe bancă.

Apoi, un an mai târziu, Ole Gunnar Solskjaer i-a oferit debutul în a doua competiție europeană, într-o partidă cu Astana. Aseară a debutat și în Champions League și nu ar surprinde pe nimeni dacă în curând își va face apariția în trupa lui Rangnick și în Premier League.

Teden Mengi e căpitanul celor de la U23 și principala sa calitate este atitudinea de lider pe care o are pe teren. Este un fotbalist extrem de matur pentru vârsta pe care o are și foarte calm. E un fundaș central puternic și foarte bun în duelurile aeriene. Împotriva lui Young Boys a jucat o jumătate de oră, înlocuindu-l pe Shaw, în banda stânga.

În a doua parte a sezonului trecut a fost împrumutat la Derby Contry și doar o accidentare l-a scos din formula de start a echipei antrenate acum de Wayne Rooney.

Foto: manchestereveningnews.co.uk

Zidane Iqbal a scris istorie în momentul în care a pătruns pe teren în locul lui Jesse Lingard. Acesta a devenit primul fotbalist britanic cu origini asiatice care joacă în Liga Campionilor.

Fotbalistul de 18 ani este născut în Anglia, dar tatăl său este pakistanez, iar mama sa din Irak. Este la academia lui Manchester United de la 7 ani și joacă în prezent pentru echipa U23.

Și-a primit numele după Zinedine Zidane, evident și joacă tot mijlocaș central ca și fostul star francez. ”Zidane este un puști din zona Manchester foarte creativ la mijlocul terenului”, sună descrierea fotbalistului pe siteul oficial al lui Manchester United.

Iqbal a marcat câte un gol în Premier League U23, EFL Trophy și UEFA Youth League, echivalentul Ligii Campionilor la nivel de juniori.

În același minut ca și Iqbal, a intrat pe teren și Charlie Savage. În cabina de comentariu a celor de la BT Sport s-a aflat chiar tatăl său, Robbie Savage, care a trecut și el pe la academia lui Manchester United, dar n-a apucat să debuteze.

Charlie e și el parte din trupa de la U23 și a jucat pentru echipa de juniori în Liga Campionilor destinată acestei categorii de vârstă. Un mijlocaș box-to-box foarte energic, Savage a jucat pentru echipa U18 în sezonul trecut și a dat 7 pase de gol. A reușit de asemenea să marcheze de 3 ori. N-a fost niciodată printre primii selecționați, când vine vorba de talent, dar Charlie s-a remarcat pentru etica de care a dat dovadă dar și pentru calitățile sale atletice.

”Modelul meu este Scott McTominay. El vine la foarte multe meciuri de ale noastre și vorbește mereu cu noi. Nici el n-a fost talentat, dar a demonstrat că prin muncă poți ajunge sus și că nu întotdeauna doar cei talentați reușeșc”, a dezvăluit Charlie Savage într-un interviu pe pagina de youtube a clubului.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *