24, Nov 2017
Man United vs Brighton – la vânat de pescăruși

“When seagulls follow the trawler, it is because they think sardines will be thrown into the sea”, spunea Eric Cantona, în urmă cu mai bine de 20 de ani.

Să sperăm că ”The Seagulls” se vor alege cu același rezultat în urma vizitei de pe Old Trafford de sâmbătă, ca jurnaliștii care au luat cu asalt conferința de presă a lui ”The King”, în 1995.

Partida cu Brighton pare floare la ureche, la prima vedere, mai ales dacă ținem cont de recordul de pe teren propriu al lui United. ”Diavolii” trebuie să nu facă compromisuri și să câștige partida, dacă mai vor să spere la titlu.

Pe de altă parte, orice alt rezultat în afara unei victorii concludente ar tulbura și mai mult apele pe Old Trafford, mai ales după evoluția de la Basel.

Echipa standard

Cu exceptia lui Bailly, Jose Mourinho ar trebuie să alinieze pentru partida de sâmbătă cel mai bun 11 al său, mai ales că i-a menajat pe unii dintre titulari, în Elveția. Cu mențiunea că Mkhitaryan ar mai putea primi încă un meci de odihnă.

Astfel, chiar dacă e imposibil de prezis, 11-le lui Mourinho ar putea arăta astfel: De Gea – Valencia, Smalling, Rojo, Young – Matic, Pogba – Martial, Mata, Rashford – Lukaku.

Man United nu a învins niciodată pe Brighton în Premier League. Ultima întâlnire a avut loc în 1993, în FA Cup

Un singur eșec

Cele două formații s-au întâlnit de 16 ori. United a câștigat de 10 ori, în timp ce Brighton doar o dată. Ultima întâlnire între cele două datează din 1992.

Iată cum arăta primul 11 al lui Ferguson: Schmeichel – Parker, Bruce, Pallister, Irwin – Sharpe, Ince, Phelan, Giggs – McClair, Wallace.

Manchester United n-a primit gol în 25 dintre ultimele 50 de partide din Premier League, nicio altă echipă n-a reușit o asemenea performanță

Atenție la…

  • Pascal Gross – a fost implicat în mai mult de jumătate din golurile ”Pescărușilor” – a marcat 3 și a pasat decisiv pentru 5
  • Glenn Murray – golgheterul lui Brighton cu 5 reușite
  • Ninsoare – meteorologii din Anglia anunță vreme urâtă la Manchester, cu viscol și ninsoare puternică până sâmbătă la ora meciului. Și știm cu toții ce s-a întâmplat la Huddersfield pe o ploaie torențială

Brighton are o serie de 5 partide fără eșec în Premier League și două victorii consecutive în deplasare

Unde se vede meciul?

Partida dintre Manchester United și Brighton se joacă sâmbătă de la ora 17:00 și va fi în direct pe Eurosport.

”Diavolii” din București se întâlnesc în InFusion Bistro and Sports Bar sâmbătă de la 16.30, pentru berea dinainte de startul de la 17.00.

Glory, Glory Man United!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact. 

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *