7, Nov 2021
Sens unic. Man United – Man City 0-2

Derby-ul din Manchester nu a arătat prea bine pentru United, a fost un meci în sens unic. A avut în prim-plan o echipă care a dorit să-și impună jocul și să-și sufoce adversarul, City, în vreme ce cealaltă a așteptat șansa să demonstreze că este capabilă. Și, într-adevăr, Man. United este capabilă de rezultate dacă echipa adversa ei se numește Tottenham sau Atalanta. City și Liverpool s-au arătat net superioare, au marcat împreună de 7 ori în poarta lui de Gea, iar Ronaldo&Co deloc.

Pe lângă asta, posesia a fost de fiecare dată zdrobitoare: în înfrângerea cu 0-5 echipa lui Solskjaer a avut mingea 37% din timp, în timp ce sâmbătă numai 32%. Cifrele demonstrează că, pentru moment, United nu se poate bate de la egal la egal cu echipele mari ale campionatului.

Sens unic

Trage de ele și, uneori, prin neputința adversaului, reușește să smulgă un punct sau pe toate trei. Acea situație este o excepție de la regulă, în mod obișnuit meciurile de așa natură se defășoară în terenul ”diavolilor”, înghesuiți în propria jumătate până când adversarul reușește să înscrie. Sau o ajută chiar ea, fără intenție, prin greșeli de poziționare sau nescincronizare, cum a fost cazul autogolului lui Bailly (min. 6).

Golul norocos marcat de Bernardo Silva a venit pe fondul unor ezitări dintre Shaw și DDG, fiecare așteptând pe poziția lui ca balonul să ajungă la portughez, iar mai departe în poartă. Dacă diferența de scor minoră creează iluzii că jocul lui United funcționează sau se află în progres, cei în cauză ar trebui să arunce o privire către statistici. Așa cum Liverpool i-a marcat de 5 ori, și City putea să facă la fel, raportul ocaziilor de gol fiind de 5-16, iar cel al cornerelor de 1-9. În sens unic.

Mai multă lume din spațiul public a afirmat că acesta a fost precum un meci de antrenament pentru ”cetățeni”, replică cu care trebuie să mă pun de acord, cu toate că nu-mi face plăcere. Se poate ca aceasta să fie o parte din destinul suporterului roșu din Manchester, oraș care, prin tradiție, până la următorul derby local este din nou albastru.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *