30, Jan 2019
Man United – Burnley 2-2. Primul pas gresit pentru Solskjaer

Stop joc pentru Ole. Solskjaer rămâne la borna 8 victorii consecutive pe banca lui Manchester United. ”Diavolii” s-au poticnit pe teren propriu, scor 2-2, în fața celor de la Burnley, după ce au fost conduși cu 2-0 în minutul 82 și au revenit spectaculos pe final.

Antrenorul norvegian a schimbat echipa de start, dar a fost neinspirat în planul jocului. Lukaku și Mata au intrat în linia ofensivă în locul lui Martial și Lingard, iar la mijloc și-a făcut loc Andreas în locul lui Herrera. Astfel, United a câștigat în forță, dar a pierdut clar în viteză.

Soslkjaer a decis să joace un fotbal mai fizic, bazat pe centrări în careu pentru Lukaku, tocmai în fața adversarului cu cea mai pronunțată amprentă a fotbalului englezesc clasic, o echipă masivă, comodă cu jocul aerian. Iar în prima repriză United a suferit teribil, fiind capabilă să deschidă apărarea adversă o singură dată, în urma unui atac marcă înregistrată de la venirea lui Ole, purtat în viteză de Mata, Lukaku și Rashford. Ultimul a pus exteriorul și mingea a trecut mult pe lângă poartă. Păcat că nu s-a jucat la fel tot meciul.

Burnley e o echipă macabră. N-a jucat cine știe ce fotbal, dar a așteptat greșeala adversarului. Și a venit. Pereira s-a fâstâcit în fața propriului careu, a pierdut mingea și s-a făcut 1-0. Andreas nu e Herrera și asta s-a văzut. Nu pentru că a pierdut mingea la golul de 1-0 al oaspeților, ci pentru că n-are curaj să urce cu mingea în atac, pentru că nu creează superioritate pe faza de atac. Apoi, cu 8 minute înainte de final, la a doua ocazie serioasă de poartă, elevii lui Sean Dyche au dat lovitura și au făcut 2-0.

Abia atunci s-au trezit ”diavolii”. Lukaku a fost schimbat pentru Sanchez și Perreira pentru Lingard. United a jucat mai combinativ și mai rapid și ocaziile au început să apară. Jesse a fost trântit în careu și a scos un penalty transformat de Pogba, iar Lindelof a marcat în minutul 93, pentru un egal important. De ce important? Păi în perspectiva etapei următoare, ținem aproape de Arsenal, care se deplasează pe terenul lui City. Deci, o șansă pentru noi să trecem pe 5, în cazul unor rezultate normale.

Remiza nu trebuie să ne îngrijoreze, pentru că era de așteptat ca seria câștigătoare a lui Solskjaer să se oprească. Din contră, trebuie să ne bucure că a venit mai repede. Astfel vom avea timp să ne dăm seama dacă ”Baby face killer” e omul potrivit pentru rolul de antrenor. Dacă va reuși să resusciteze echipa atunci vom ști că are șanse da a rămâne pe bancă și de la vară. Dacă, din contră, nu va reuși să păstreze jocul spectaculos pe care l-a arătat până acum, vom ști că e timpul să căutăm soluții pentru banca tehnică, pentru sezonul care urmează.

Pentru Manchester United urmează două deplasări consecutive. Prima e duminică, de la ora 16:05, în direct pe Telekom Sport, pe King Power Stadium, împotriva lui Leicester. Apoi, pe 9 februarie, jucăm pe Craven Cottage împotriva lui Fulham, de la ora 14:30, în direct pe Eurosport.

GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

 

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *