30, Apr 2021
Victoria care și-a găsit perechea. Man United – AS Roma 6-2

Victoria lui Manchester United contra Romei a arătat precum o manșă de Champions League, între două echipe cu nume de Champions League dar care, deocamdată, aleargă după un trofeu pe care l-ar fi ignorat în urmă cu câțiva ani.

Acum, însă, au dat totul pentru a ajunge să joace o finală anul acesta. Vizibil, echilibrul meciului s-a rupt când Mirante a fost nevoit să intre în locul lui Pau Lopez. Roma se afunda în ceață, mai devreme fusese nevoită să îl înlocuiască pe Veretout, iar acum trebuia să își schimbe și portarul.

Altfel, nu a fost vreo tragedie faptul că United a deschis prematur scorul, ori că Roma a revenit și a intrat cu avantaj la cabine. Până la pauză, fiecare era în cărți și în corzi, ambele apărări fuseseră desfăcute de cel puțin o dată.

În mod cert, ne aștepta o a doua repriză imprevizibilă, capabilă de a cădea dintr-o extremă într-alta, de a continua extazul și de a-l menține și în meciul din Italia de peste o săptămână. În vreme ce noi, cei din exterior, ne imaginam un scenariu în care United va avea de suferit și în partea secundă, fanii Romei știau mai bine decât toți că Mirante nu va putea face față forței produse de atacul pregătit de Ole Gunnar Solskjaer.

Cavani, atacantul despre care nu se știe dacă va mai continua la United și din vară, și-a continuat forma devastatoare din ultima lună. A semnat golurile cu care United a întors-o pe Roma și a contribuit la aproape toate cele 6 mingi trimise în plasă, fie că vorbim despre marcarea unui gol, un assist ori un penalty obținut.

Apărarea italienilor a părut ruptă din alt film, un mecanism căruia nu-i funcționa nicio piesă, niciun piston. Dacă a contat puțin în atac, în apărare a fost spre deloc, căci United a marcat pe bandă rulantă în a doua repriză. În numai 10 minute, între minutele 65 și 75, a înscris de trei ori, apoi a mai punctat o dată, pe final, prin Greenwood.

A trecut de la un scor de fotbal la un scor de tenis, sub privirile unui Paulo Fonseca în ploaie. Roma se întoarce în ”Cizmă” într-un mod rușinos, cum nici cel mai optimist fan al lui Manchester nu ar fi crezut: victoria nepereche cu 7-1 din 2007 și-a găsit, după multă vreme, perechea.

La retur, Roma are aceleași șanse pe care le-a avut și CFR-ul pe Olimpico. Cum e sigur cine va merge la Gdansk, locul unde se dispută finala, e posibil ca returul să nu ne mai rezerve nimic care să ne uimească, iar dubla manșă să se fi jucat, în fapt, în “doar” 90 de minute.

Cifre

8 – goluri e numărul cel mai mare care s-a reușit într-o partidă de Europa League de la înființarea competiției.

8 – semifinale de cupe europene a jucat United de la ultima pe care a pierdut-o pe teren propriu, în 1997.

1 – Manchester United este prima echipă care marchează 6 goluri într-o semifinală de cupă europeană, din 196 încoace, de la Real Madrid.

Ole’s at the wheel! GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *