10, Oct 2022
Magicianul fără minge

Manchester United uluia lumea fotbalului în această vară când plătea peste 60 de milioane de euro pentru transferul lui Casemiro. Nu suma de transfer a fost surprinzătoare, ci achiziția în sine. Nimeni nu s-ar fi gândit că brazilianul cu 5 trofee ale Ligii Campionilor va pleca de pe Bernabeu.

Fanii lui United au fost în extaz după anunțarea transferului, fiind convinși că, în sfârșit, ”diavolii” au transferat un mijlocaș pe măsura așteptărilor tuturor. Ten Hag însă, și mai ales McTominay, l-a ținut pe bancă pe fotbalistul brazilian, acesta jucând două meciuri ca titular, în Europa League.

Dorința fanilor lui United s-a îndeplinit însă la partida cu Everton. ”Diavolii” au primit momentul mult așteptat. Casemiro a jucat primul meci ca titular în Premier League. Și așteptarea a meritat.

Casemiro a fost omul meciului împotriva lui Everton

Casemiro a jucat un total de 82 de minute în cele 4 partide în care a venit de pe bancă. N-a impresionat, iar criticii au apărut imediat. Foști fotbaliști, actualmente analiști sportivi s-au grăbit să-l catalogheze ca un transfer nereușit, un fotbalist prea lent pentru nivelul iute din Premier League.

Pe Goodison Park, cel supranumit ”Tancul” a început meciul prost și a greșit grav la golul gazdelor. În minutul 5, Casemiro a fost prea lent, Onana i-a furat mingea și Iwobi a trimis-o la ”păianjeni”.

Dar, ca un jucător world class care este, numărul 18 de la United nu s-a panicat deloc. Dimpotrivă, brazilianul și-a ridicat nivelul de joc și a stabilizat jocul trupei lui Ten Hag. Intercepție, după intercepție, minge după minge, Casemiro a fost motorul ”diavolilor” pe Goodison Park.

Și nu doar că a oprit din fașă orice atac al gazdelor, Casemiro a simțit excelent pericolul ca un leu care își apără puii. Ba mai mult decât atât, brazilianul de 30 de ani a și apărut pe fază ofensivă, iar în două rânduri ar fi putut marca.

Ce a impresionat cel mai mult a fost jocul său fără balon. Inteligența sa îl ajută să se poziționeze în teren în așa fel încât simte pericolul și îl înlătură imediat. Un fotbalist inteligent, Casemiro a oprit multe contraatacuri ale lui Everton, doar așezându-se pe traseul pe care ar fi urmat o pasă către omul de atac.

Experiența sa și-a spus cuvântul astăzi. ”Nu poți juca la Real Madrid și câștiga 5 Ligii ale Campionilor dacă nu ești inteligent. Iar asta îl ajută să se adapteze ușor”, a remarcat Rio Ferdinand după meci.

Asistul la golul victoriei, marcat de Ronaldo, a fost doar cireașa de pe tort într-o evoluție excelentă a lui Casemiro, care a demonstrat astăzi că poți fi magician la mijlocul terenului și fără să ai mingea.

Cristiano Ronaldo, marcând golul 700 la nivel de club, sau Antony, al treilea gol în 3 partide în Premier League ar putea culege laudele, dar cu siguranță Casemiro a fost jucătorul care a făcut ca cele 3 puncte să ajungă pe Old Trafford.

În era Ten Hag, United arată din ce în ce mai bine cu balonul la picior, dar evoluția lui Casemiro împotriva lui Everton arată că se fac progrese și în ceea ce privește jocul fără minge.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *