19, Apr 2022
De la KK la Ronaldo. Lista completă a jucătorilor care au reușit un hattrick

Cristiano Ronaldo a reușit un hattrick împotriva lui Norwich (Detalii AICI). Portughezul e unul dintre cei 14 jucători ai lui Manchester United care au marcat cel puțin trei goluri într-un meci. Tu îi știi pe ceilalți 13 fără să dai o căutare pe Google?

Totul a început în prima ediție a Premier League, în 1992-1993. Cantona a reușit primul hattrick oficial al competiției, dar pe atunci încă juca la Leeds. Dacă e să contabilizăm doar reușitele ”diavolilor” putem spune că s-au realizat 36 de hattrick-uri, incluzându-l aici și pe cel al lui Ronaldo, de sâmbătă. Într-un clasament all-time, doar Arsenal și Liverpool au reușit mai multe hattrick-uri, conform myfootballfacts.com, cu 42, respectiv 40.

Foto: David Davies/Mark Leech Sports Photography/Getty Images)

Primul jucător al ”diavolilor roșii” care a marcat un hattrick în Premier League este cel supranumit KK, Andrei Kanchelskis, într-un derby cu City câștigat cu 5-0.

Foto: www.expressandstar.com/

Cele mai multe au fost reușite de Wayne Rooney, care are 6, urmat de Van Nistelrooy cu 5 și Berbatov cu 4. În contul bulgarului l-am trecut și pe cel din meciul cu Blackburn, în care a înscris de 5 ori. Tot de 5 ori într-un meci a marcat și Cole, care are 3 hattrick-uri în tricoul lui United..

De altfel, Ole Gunnar Solskjaer a reușit hattrick-ul perfect, cu dreptul, stângul și cu capul, într-un meci cu Everton (vezi video mai jos). Fostul manager al lui Manchester United a reușit să marcheze câte 3 goluri într-un meci de 3 ori. Într-unul dintre cele trei partide a reușit chiar 4 goluri.

Lista este completată de Yorke (3), Ronaldo (3), Scholes (2), van Persie (2), Sherringham (1), Kagawa (1), Martial (1) și Fernandes (1).

De menționat că Chicharito Hernandez a marcat și el de trei ori într-un meci, însă unul dintre goluri i-a fost atribuit de către Comitetul Golurilor Dubioase (nu râdeți, chiar există așa ceva), după terminarea partidei, apărătorului advers. Cât ghinion, nu-i așa.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *