13, Jan 2021
Lideri în Premier League. Burnley – Man United 0-1

22 ianuarie 2020. Burnley bate 2-0 pe Old Trafford. United e pe 5 la 6 puncte distanță de Top 4. Derulăm firul evenimentelor. 4 octombrie același an. Tottenham bate pe Old Trafford, scor 6-1. ”Diavolii” sunt pe 15, cu 3 puncte și la 9 distanță de cei care erau lideri în Premier League.

13 ianuarie 2021, Manchester United e pe primul loc. Cine ar fi crezut în octombrie? Victoria cu 1-0 de pe terenul lui Burnley îi duce pe elevii lui Solskjaer pe primul loc în campionat. Meritat. Atât succesul de pe Turf Moor, dar și locul din clasament.

Foto: uk.reuters.com

Lideri în Premier League

Paul Pogba a marcat singurul gol al partidei. La fel ca United, care a venit de departe pentru a urca pe cea mai înaltă treaptă, golul a venit din afara careului. Rashford a centrat de pe dreapta, iar campionul mondial a trimis în poartă. Mingea a fost deviată și de fundașul lui Burnley.

Până la gol, ”diavolii” au controlat partida. 5 ocazii bune de gol nefructificate au făcut însă ca scorul să fie 0-0 în minutul 70 când Pogba a marcat. Ba mai mult, Maguire i-a dat gol lui Pope cu o lovitură frumoasă de cap, dar arbitrul Friend l-a anulat pentru fault.

Nu suntem noi în măsură să judecă decizia arbitrului, dar o face un jucător cu 145 de goluri marcate în Premier League.

De cealaltă parte, Burnley a pus pe tapet acelși joc simplu cu care ne-a obișnuit, minge înaltă în careu pentru Barnes și Wood. Bailly și Maguire au fost de netrecut, astfel că gazdele nu au tras pe poarta lui De Gea timp de 90 de minute.

Pogba – omul meciului

După reușita lui Pogba, United a suferit puțin și pe fondul oboselii, dar și a faptului că Burnley s-a văzut obligată să atace. Au fost două oportunități bune, dar jucătorii lui Dyche au fost neinspirați.

Oricum, orice alt rezultat în afara victoriei lui Manchester United ar fi fost nedrept.

Paul Pogba a fost cel mai bun jucător de pe teren. Nu doar pentru golul marcat, ci și pentru că a fost motorul echipei la centrul terenului. Cu Fernandes și Rashford într-o scădere evidentă de turație, Paul a fost imperial la centrul terenului și a controlat zona mediană.

Foto: uk.reuters.com

Cavani – revenire bună

A fost de asemenea primul meci al lui Cavani după suspendarea de trei etape. Uruguaianul a jucat bine și a avut două opoprtunități uriașe de a marca. Mai mult, Edinson își putea trece în cont și o pasă decisivă dacă Martial ar fi marcat singur cu portarul la ultima fază periculoasă a meciului.

Așadar, Manchester United este pe primul loc după 17 etape în Premier League, dar nu e momentul să se culce pe o ureche căci urmează o deplasare pe terenul campioanei, duminică, de la ora 18:30.

Apoi urmează un meci la mijloc de săptămână, împotriva lui Fulham, care încheie turul de campionat, miercuri de la ora 22:15.

Cifre

7 – ani au trecut de când Manchester United a fost ultima dată pe primul locu după 17 runde.

1 – primul meci din deplasare în care Manchester United nu primește gol

11 – implicări în goluri are Rashford în ultimele 14 partide din Premier League

Ole’s at the wheel! GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *