17, Jul 2022
Licha, ”măcelarul” lui Ten Hag! A fugit de zidărie să se facă fotbalist

Manchester United a reușit al treilea transfer al verii. După ce au confirmat sosirea lui Tyrell Malacia (Povestea lui, AICI) și cea a lui Eriksen, ”diavolii” au bătut palma și cu un fundaș central poreclit ”Măcelarul”.

”Licha”, cum mai este poreclit în țara natală, are 24 de ani, vine de la Ajax și este unul dintre jucătorii pe care Ten Hag i-a vrut cu insistență în această vară.

Povestea lui Lisandro Martinez

Dar cine este Lisandro Martinez, noul jucător al lui Manchester United?

Argentinianul s-a născut la Gualeguay pe 18 ianuarie 1998 și la 14 ani a ajuns la Newell’s Old Boys, clubul pe la care au trecut înaintea sa Diego Maradona, Mauricio Pochettino sau Lionel Messi.

Acesta a fost dorit de faimosul club din Rosario încă de la 12 ani. A fost admis la academie de două ori și a stat în internatul clubului pentru puțin timp, dar a plecat acasă de fiecare dată din cauză că îi era dor de familie.

”Eram o familie săracă, dar foarte unită. Era un obicei să mâncăm o singură dată pe zi, la prânz, iar seara luam un ceai cu pâine și asta era tot. Dar ne-am iubit unii pe alții și eram fericiți împreună”.

Tatăl său a fost cel care l-a convins să meargă la academia lui Newell’s Old Boys.

”Când am plecat a doua oară de acolo, tata mi-a spus că dacă nu vreau să devin fotbalist trebuie să mă duc să lucrez cu el, să facem bani pentru mâncare. El era zidar și mi-a zis că următoarea zi mergem împreună la o lucrare. Trebuia să fie acolo la 8:30 în dimineața următoare, dar eu m-am trezit târziu și am ajuns abia la 10:30. Mi-a zis: <<Îți dai seamă că tu nu ești făcut pentru așa ceva? Am făcut-o intenționat ca să vezi că viitorul tău este în fotbal>>. N-o să uit niciodată acea zi”, rememorează Lisandro, pentru lanacion.com.ar.

Un singur joc la Newell’s

Ascensiunea sa n-a fost dintre cele mai rapide, dar a profitat de prima oportunitate oferită. Ajuns la 19 ani era căpitanul echipei de tineret și se antrena constant cu echipa mare. Înaintea ultimului meci al sezonului 2016-2017 fundașul central s-a accidentat și Lisandro a fost convocat pentru meci. Chiar a fost titular. Avea să fie ultimul său meci pentru Newell’s: ”Am câștigat 7 dueluri am furat 4 mingi de la adversar și am făcut o intercepție”, își aduce aminte fundașul central.

Lisandro Martinez în tricoul celor de la Defensa y Justicia. Foto: lanacion.com.ar

Sezonul următor a trecut la Defensa y Justicia, iar transferul a fost de bun augur. A prins 58 de partide în două sezoane, răstimp în care s-a bătut la titlu, terminând pe locul doi în urma celor de la Racing.

Transfer la Ajax, viață grea în Olanda

Evoluțile sale de la Defensa Y Justicia au atras atenția lui Ajax, care a plătit 7 milioane de euro pentru servicile sale.

”Primele săptămâni la Amsterdam au fost de groază. Mergeam acasă după antrenamente și plângeam și mă gândeam ce am făcut. Nu vorbeam limba engleză, neerlandeză nici atât. Dar cel mai greu lucru la început a fost să mă adaptez nivelului de joc de acolo. Este incredibil ce nivel e la Ajax, inteligența cu care joacă toți. Știu când să atingă mingea o dată, de două ori sau când să o lase să treacă”, își amintește Lisandro Martinez într-un interviu din La Clarin.

A prins 118 partide în tricoul ”lăncierilor” pentru care a marcat 6 goluri și a dat 6 pase de gol. A câștigat campionatul, în două rânduri, cupa Olandei și supercupa Olandei.

Lisandro Martinez, care a fost desemnat jucătorul anului 2021-2022 în campionatul Olandei are și 7 partide în naționala Argentinei, alături de care a câștigat Cupa America, echivalentul sud-american al Campionatului European.

Măcelar pe teren, un gentelman în afara lui

În urma evoluților de la Ajax am primit porecla de ”El Carnicero” (N.R. – măcelarul, pe românește). Nu mi-au zis ”slager”, cum se zice la măcaler în olandeză și nici ”butcher” echivalentul în engleză. Ei îmi ziceau ”El Carnicero”. Sunt agresiv pe terenul de fotbal, în sensul bun al cuvântului. Lupt pentru fiecare minge ca și cum ar fi ultima” se caracterizează noul fotbalist al lui Manchester United.

La Ajax a început ca și mijlocaș central, dar de îndată ce a fost mutat în centrul defensivei nimeni nu l-a mai scos de acolo. ”Îmi place să privesc atent jucătorii cum se mișcă pe teren și să găsesc mereu cea mai bună pasă, cel mai bun traseu, cel mai bun blocaj. Sunt calm și foarte concentrat. Nu mă bucur niciodată de un meci, căci atunci când se fluieră startul partidei mă conectez la meci si sunt atât de atent acolo încât nu pot face altceva”.

De temut pe teren, un gentelman în afara lui. Profilul uman al lui Martinez este în totală opoziție cu ceea ce vedem pe teren. Lisandro este un filantrop în adevăratul sens al cuvântului și nu ezită să facă donații de câte ori are ocazia.

De asemenea, este un fotbalist activ pe rețelele de socializare, acolo unde abordează teme diverse de la injustița socială până la rasism. Pun pariu că șefii de pe ”Old Trafford” își freacă mâinile de bucurie uitându-se la postările sale.

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *