22, Sep 2023
Liberi ca pasărea cerului

Manchester United pierde și la Munchen și are trei înfrângeri consecutive și 4 în ultimele 5 partide. Toate aceste eșecuri au un numitor comun ceea ce ne facem să ne întrebăm: Ce se întâmplă doctore?! De ce sunt adversarii liberi ca paărea cerului în jurul careului nostru?

Atât Spurs cât și Arsenal, Brighton sau Bayern au speculat o eroare care e recurentă la fiecare meci din acest debut de sezon al lui Manchester United.

Ce se întâmplă doctore?

Înaintea partidei cu Bayern Munchen din Liga Campionilor, Ten Hag a dat o declarație care ne-a atras atenția: ”De când sunt la Manchester United nu am folosit 11-le ideal în niciun meci”.

Asta s-a întâmplat din cauza accidentărilor în mare parte, dă de înțeles Ten Hag, dar și al altor factori externi, vezi cazul Antony sau Sancho. Pentru partida de la Munchen, ”diavolii” au avut 12 jucători pe tușă: Heaton, Maguire, Shaw, Malacia, Wan-Bissaka, Varane, Mount, Amrabat, Mainoo, Sancho, Antony, Amad.

Din formula de start de pe Allianz Arena, doar 5, poate 6 jucători ar fi titulari într-un scenariu ideal: Onana, Martinez, Casemiro, Bruno, Rashford și posibil Hojlund.

E greu să creezi relații de joc când îți lipsesc atâția jucători, e drept. Dar în același timp e de neînțeles cum echipa face aceleași greșeli meci după meci, chiar dacă e evident și pentru ochiul nespecialistului din spatele tastaturii că această problemă trebuie rezolvată.

Care e problema lui United?!

Să luăm câteva exemple din meciurile din acest sezon. Primul meci este cel cu Tottenham.

Al doilea este cel cu Arsenal

Apoi, partida cu Brighton

Și ultimul meci jucat, cel cu Bayern

Ce este comun în toate aceste poze? În fiecare dintre ele cel puțin un adversar al lui Manchester United este liber ca pasărea cerului în zona careului lui United, fără marcaj din partea mijlocașilor noștrii. Noi am selectat doar golurile pe care le-am primit, dar acest lucru se repetă iar. Și iar… și iar. Astfel nu e de mirare că Manchester United a primit deja 15 goluri în acest sezon.

În toate partidele din acest sezon s-a observat o letargie la mijlocul terenului. E greu se spus dacă e cauzată de forma fizică a jucătorilor sau de altfel de probleme, din moment ce nu suntem lângă jucători zi de zi. O altă cauză ar putea fi faptul că o dată cu transferul lui Onana, Ten Hag vrea ca United să aibă mai mult control asupra mingii, iar acest lucru a lăsat mijlocul descoperit.

Eriksen e de multe ori prea ofensiv și nu mai are potența fizică să acopere în mijloc. Danezul a fost titular în 4 meciuri în acest sezon și în fiecare Casemiro a fost descoperit. Nici McTominay nu s-a descurcat mai bine în partidele în care a jucat, astfel că Amrabat și Mount sunt așteptați de Ten Hag ca pîinea caldă pe vremea comuniștilor.

Aceasta este problema numărul 1 pe care Ten Hag trebuie să o rezolve. Altfel, United și-a creat ocazii de gol uriașe în toate meciurile și chiar a marcat în 5 din 6 în acest sezon. Revenirile celor doi menționați mai sus, plus cea a lui Mainoo ar trebui să rezolve acest probleme.

Până atunci însă, United are un start de sezon slab și trebuie să-și revină. Urmează 5 partide pe care trebuie să le câștige altfel se îngroașă gluma.

Citește și…

https://www.manutd.ro/premier-league/jadon-sancho-revolta-fotbalistului-corijent/

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Vasi