20, Dec 2020
Leeds who? Man United – Leeds United 6-2

Manchester United continuă parcursul bun din Premier League și face scor pe teren propriu cu Leeds, 6-2. ”Leeds who?”, ar putea zice fanii ”diavolilor”, mai ales că rivalii îi amenințau cu forța ofensivă a echipei lui Bielsa.

Foto: gettyimages

Solskjaer a gândit totul perfect pentru acest meci. Prima surpriză a fost tiularizarea lui James, care a anihilat partea stânga a apărării lui Leeds, a alergat ca un nebun și l-a țintuit pe fundașul lateral al lui Bielsa.

Foto: gettyimages

A doua surpriză a fost prin eliberarea lui McTominay. Toți ochii erau pe Bruno, iar Scott a profitat de asta și a avansat între linile lui Leeds de unde a și marcat de două ori.

De Gea – AWB, Lindelof, Maguire, Shaw – McTominay, Fred – James, Bruno, Rashford – Martial.

Foto: gettyimages

Scot McTominay a făcut ”dubla” în primele 3 minute ale meciului, cea mai rapidă dublă din istoria Premier League. Bruno și Lindelof au făcut 4-0 până în minutul 37, iar Cooper a redus din handicap după o lovitură de la colțul terenului.

Manchester United a anihilat excelent pressingul clasic oferit de Leeds la fiecare meci, drept dovadă, băieții lui Bielsa au avut posesia mai bună, dar ocazile mai puține. 26 de șuturi către poartă a avut Manchester United, față de cele 17 ale lui Leeds. Gazdele au tras de 14 ori pe poartă, față de doar 3 șuturi ale oaspeților.

Foto: gettyimages

James, găselnița lui Solskjaer, a marcat pentru prima dată în acest campionat, iar Bruno a închis tabela pentru ”diavolii roșii”.

”Diavolii roșii” și-au dominat clar adversara și i-au oferit lui Solskjaer un alt record. În 302 meciuri sub comanda lui Moyes, LVG și Mourinho, Manchester United a marcat de doar două ori 5+ goluri în Premier League. Conform BBC, în 111 meciuri cu Solskjaer a dat cel puțin 5 goluri în 7 partide.

Performanța lui Manchester United este cu atât mai impresionantă cu cât nu au marcat Rashford, Martial golgheterii din sezonul trecut, dar nici Cavani, intrat pe teren în repriza secundă.

”Diavolii roșii” au marcat în primele 45 de minute ale partidei cu Leeds la fel de multe goluri ca în toate cele șase partide de pe teren propriu din acest sezon.

În acest moment, doar liderul Liverpool are o serie mai lungă de partide fără înfrângere în Premier League, 10 meciuri față de 7 ale lui Manchester United. ”Diavolii” au 28 de goluri marcate în acest sezon de Premier League, doar Liverpool are mai multe.

Ultima dată când Leeds a primit 6 goluri s-a întâmplat pe 11 ianuarie 2014, de la Sheffield Wednesday.

Pentru ”diavolii roșii” urmează o deplasare la Liverpool, pe Goodison Park, miercuri de la ora 22:00, în sferturile de finală ale League Cup, apoi un meci de campionat pe terenul lui Leicester, echipa de pe locul 2 în Premier League, sâmbătă de la 14:30.

Ole’s at the wheel! GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *