25, Apr 2021
A lipsit golul. Leeds vs Man United 0-0

Manchester United a oferit o evoluție solidă în defensivă pe Elland Road și a oprit tăvălugul Leeds, dar i-a lipsit golul pentru o după-amiază perfectă.

Solskjaer ne promitea că meciul acesta nu se va termina 0-0. Iar statisticile îi întăreau vorbele. 100 de goluri s-au marcat în meciurile lui Leeds din Premier League și 99 în cele ale lui Man United. Locul 1 și 2 la acest capitol.

Pe teren însă meciul a fost diferit. Bielsa a promis că nu își schimbă stilul de joc pentru nimeni, dar a făcut-o împotriva lui United. Leeds n-a mai fost aceeași echipă exuberantă ca în urmă cu 6 zile împotriva lui Liverpool.

Gazdele au jucat mai tactic de această dată, iar Philips i-a făcut marcaj om la om lui Bruno. Leeds a fost redusă la tăcere și pentru că Solskjaer și-a trimis pe teren ”muncitorii”. McTominay și Fred au oprit orice atac la mijloc, iar James a avut un aport însemnat în defensivă.

Fiind la același nivel din punct de vedere al intensității cu adversarul, United a dominat posesia. Ori de câte ori Leeds a încercat să construiască, recuperarea ”diavolilor” a venit imediat.

A lipsit golul

De altfel, Leeds a reușit în acest meci doar șase șuturi, cele mai puține din acest sezon de Premier League pentru trupa lui Bielsa.

A lipsit doar golul pentru trupa lui Solksjaer. N-a fost o evoluție entuziasmantă pentru ”roșii”, dar Rashford, Fernandes și James trebuiau să marcheze din ocazile pe care le-au avut.

Schimbările au venit târziu. Pogba, Cavani și Van de Beek n-au avut destul timp să schimbe ceva, dar au la dispoziție meciul împotriva lui AS Roma, din semifinalele Europa League, dacă acesta a fost motivul pentru care au fost ținuți pe bancă.

Cu siguranță că acest meci nu va rămâne în memoria fanilor nici uneia dintre echipe, precum cel de mai jos.

Chiar și așa, Manchester United mai face un pas către locul 2 la finalul sezonului și mai adaugă un meci fără eșec la lista de partide în deplasare, ajunsă acum la 24 de partide.

Urmează o altă săptămână tare pentru Manchester United. Joi, e manșa tur din semifinalele Europa League, împotriva lui AS Roma, apoi pe Old Trafford vine Liverpool, duminică.

Cifre

11 – șanse de gol a creat Luke Shaw în ultimele două partide. Are 50 în 2021, nimeni nu are cifre mai bune în acest an calendaristic ca și fundașul stânga al lui Manchester United.

7 – rezultate de 0-0 a reușit Manchester United în acest sezon. Nicio altă echipă nu are mai multe partide fără gol în acest sezon de Premier League.

71 – de partide consecutive a jucat Maguire în Premier League fără să lipsească vreun minut de pe teren. Harry a egalat astfel recordul lui Garry Pallister, noiembrie 1993 – mai 1995.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *