15, Jan 2020
La piață. Manchester United – Wolverhampton 1-0. Suntem în Turul 4 din Cupa Angliei

La piață. Așa a glumit Juan Mata, când a fost întrebat după meci ce bilet a primit de la Solskjaer: ”Era un bilet cu lista de cumpărături de la piață”, afirma spaniolul la finalul unui meci în care a marcat golul decisiv.

Fotbalist. Da, cu F. Jucătorul de 31 de ani a trimis-o pe Manchester United în 16-imile FA Cup, la capătul unui meci pe care gazdele l-au dominat la toate capitolele: șuturi pe poartă, ocazii de gol, goluri marcate.

”Diavolii” au câștigat astfel pentru prima dată în fața lui Wolverhampton după aproape 8 ani, chiar dacă oaspeții au început meciul mai bine. Elevii lui Nuno Espirito Santo au ratat ocaziile mai mari ale primei reprize. Ba chiar mai mult au și reușit să marcheze, dar golul a fost anulat ușor pentru henț.

Apoi și-a intrat în rol Mata. Vă rog să-l priviți de fiecare dată când are mingea. Pasează și merge repede la un-doi, dar cine să-i retunreze? Gândește mereu și pasa următoare, dar noi n-avem în linia de mijloc un fotbalist care să vadă jocul la fel de repede ca el.

Împotriva lui Wolves, Martial a venit cu pasa decisivă, iar execuția, una fabuloasă. Sper că Lingard a văzut-o și el.

Romero, Williams și Mata

De remarcat Romero. Practic al 5-lea fundaș în echipa lui United, împotriva lui Wolves. Orice încercare de pasă în spatele defensivei ”diavolilor” a fost oprită de neînfricatul portar argentinian. Pare chiar o soluție bună pentru șubreda apărare a lui United.

La piață

Apoi, Williams. Dar mai e cineva surprins că Brandon a făcut un alt meci foarte bun? Traore n-a mișcat în banda lui, astfel că s-a mutat pe dreapta, la AWB. Pe care, l-a depășit în viteză, dar atât. Traore pare un Daniel James mai bine făcut, mai musculos, dar cu nimic mai presus decât amibțiosul nostru ”winger”. Cel puțin așa a lăsat să se vadă în acest meci, meci în care orice centrare s-a oprit în apărătorul lui United.

Mai merită o mențiune specială și Mata, evident. Nu neapărat pentru golul marcat, dar pentru modul în care se mișcă pe teren. Nu mai are viteza din tinerețe, dar clasa nu se pierde niciodată. Un fotbalist inteligent și mereu pro-activ, Mata a creat și contra lui Wolves câteva faze frumoase. Seara a fost încheiată cu o scăriță la care Ruddy n-a avut ce face. Practic a fost trimis la piață.

Nu, Rashford, nu!

Cea mai proastă veste după meciul acesta este că intrat pe teren în a doua repriză, Rashford a fost înlocuit cu Lingard, după ce s-a lovit la o fază banală de joc. Sperăm că Marcus va fi apt de joc pentru derbiul cu Liverpool, de duminică.

Astfel, Manchester United este în 16-imile FA Cup, acolo unde va da peste Tranmere sau Watford, meci care se va rejuca joi.

6 – Manchester United a câștigat ultimele șase meciuri din FA Cup jucate pe Old Trafford fără să primească gol

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.


  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *