20, Sep 2020
La omul sărac… Manchester United – Crystal Palace 1-3

Cine se aștepta ca Manchester United să zburde în primul meci al sezonului era ori un optimist incurabil, ori un împătimit al Football Manager care crede că fotbalul în realitate e la fel ca pe calculator.

Cu o vacanță scurtă și o perioadă de pregătire a noului sezon inexistentă, Manchester United a abordat meciul cu Crystal Palace după doar câteva zile de antrenament în formulă completă. Și asta s-a văzut cu vârf și îndesat în partida de pe Old Trafford.

Paul Pogba a fost titular deși a fost nevoit să stea departe de colegii săi pentru două săptămâni din cauza depistării pozitive cu Covid 19, Nemanja Matic și Fred au ajuns la Manchester cu doar 5 zile înainte de meci. Rashford a renunțat la națională din cauza unei lovituri la picior, iar Greenwood a trăit probabil cea mai tumultoasă perioadă din scurta sa carieră de fotbalist profesionist. Dacă îl mai adăugăm pe listă și pe Maguire, cu probleme sale cu poliția, în Grecia, avem 6 jucători importanți care au fost ori indisponibil, ori nepregătiți 100%. Plus Shaw, care vine și el după o accidentare lungă.

Foto: premierleague.com

Van de Beek și multe minusuri

Chiar și așa, asta nu scuză evoluția sub așteptări a trupei lui Solskjaer. Lipsiți de prospețime fizică, de idei în a desface apărarea bine organizată a lui Palace, ”diavolii” au punctat la aspectul pozitiv doar prin noua achiziție, Van de Beek, care a dat gol la debut. Poate, cu indulgență l-am putea adăuga pe lista asta și pe Bruno. Dar cam atât.

Golul olandezului a venit oricum întâmplător și mult prea târziu. Echipa lui Roy Hodgson avea deja 2-0. Townsend a profitat de faptul că Lindelof și-a lăsat adversarul direct să centreze și de apatia lui Shaw la celălalt capăt al defensivei. Apoi, confuzia adusă de noile reguli impuse de FA, despre care am scris AICI și-a făcut simțită prezența încă de la primul meci.

Foto: premierleague.com

Regulile, bată-le vina!

Palace are atac, Ayew încearcă să trimită cu exteriorul, mingea lovește mâna lui Lindelof sub nivelul mânecii tricoului. Fără doar și poate n-a fost intenție, dar noua regulă zice clar: dacă mingea atinge mâna în careu, sub nivelul mânecii tricoului, e penalty indiferent dacă există sau nu intenție.

E frustrant, căci într-o fază asemănătoare, Gabriel, fundașul lui Arsenal a scăpat de penalty deși a dus mâna către minge, dar balonul a lovit brațul fundașului în zona mânecii tricoului.

Penalty. Bate Ayew și De Gea scoate. Bucurie maximă în tabăra ”diavolilor”. Parada spaniolului le-a crescut încrederea băieților lui Solskjaer, dar arbitrul decide, DUPĂ UN MINUT DE JOC!!!, că lovitura de la 11 metri trebuie să se reia pentru că De Gea a călcat în afara liniei de poartă în momentul execuției lui Ayew. Frustrant din nou, dar așa scrie în regulament. Picioarele portarului trebuie să fie pe linia porții în momentul executării penaltiului.

Se reia lovitura de la 11m. Nu ar fi corect însă ca același jucător să bată din nou? Dacă tot îl țintuiești pe portar pe linia porții, dă-i un avantaj moral la reexecutarea loviturii de la 11 m! Nu a fost cazul. A bătut Zaha și s-a făcut 2-0.

Foto: premierleague.com

La omul sărac…

Dar penaltiul de la Leeds l-ați văzut? Pe primul, da. A fost mult mai clară imprudența asupra lui Pogba în careul lui Palace. Pe Elland Road s-a dat, pe Old Trafford s-a judecat cu altă unitate de măsură.

La omul sărac, nici boii nu trag, zice o vorbă românească. Valabilă și pentru Manchester United, împotriva lui Palace. După ce că ne-am prezentat foarte slab, n-am avut nici puțină șansă.

În special după golul lui Van de Beek. Am făcut 2-1 în minutul 80 și puteam scoate ceva norocos cu mai multă clarviziune, mai multă concentrare. Dar Zaha ne-a pedepsit și a făcut 3-1 destul de repede. Victorie meritată pentru londonezi și o evoluție dezamăgitoare pentru ”diavoli”.

Meciul cu Luton Town, de marți, din Carabao Cup, vine cum nu se poate mai bine. E menit în primul rând să le dea jucătorilor niște minute pe teren și șansa lui Ole să mai închege relațile de joc.

Poate până pe 5 octombrie reușim să facem rost de niște bani să mai aducem doi jucători. Știm că pandemia de Coronavirus ne-a lăsat săraci, dar minuni am mai văzut. 🙂

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.


  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “La omul sărac… Manchester United – Crystal Palace 1-3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *