8, Nov 2018
Juventus – Man United 1-2. Diavolul norocos îngenunchează ”bătrâna doamnă”

Când eram mic, tata mi-a dat o bicicletă. Era foarte frumoasă, dar la un moment dat am reușit să-i descentrez roțile. De atunci, când luam viteză, acestea se frecau de frâne și bicicleta încetinea. Chiar și așa, eram tare mândru de bicicleta mea. Și făceam întreceri cu prietenii mei. Aveau și ei biciclete la fel de frumoase, dar ale lor rulau mai bine decât a mea.

Imaginea asta mi-a venit aseară în minte, când am văzut meciul lui United. I-am revăzut pe prietenii mei care pedalau lejer, fără dificultăți în timp ce eu trebuia să mă chinui să țin pasul cu ei. Cam așa mi se pare mie acum că arată echipa lui Mourinho. E clar. Ceva nu se leaga așa cum trebuie.

Chiar și așa, Manchester United a reușit o victore foarte importantă, dar foarte norocoasă, la capătul unui meci în care Juventus a fost echipa mai bună, mai pozitivă, cu ocazii de poartă mai multe. Noi am jucat mai bine decât în meciul tur și i-aș lăuda pe Martial, Herrera, Sanchez și, ca de obicei, De Gea.

În schimb, Pogba a fost ca un obiect care se mișcă mult și prost. N-a făcut nimic, oricât de mult îmi place mie să-i iau apărerea de cele mai multe ori. Să punem totul pe seama emoților revenirii în locul unde a trecut de la a fi un adolescent talentat și rebel la un adult valoros.

Cum am spus și mai sus, victoria este una foarte norocoasă. Să fim sinceri. Juve a fost peste noi, iar după super golul lui Ronaldo putea majora diferența. Dar șansa a fost de partea noastră. Când nimeni nu se mai aștepta, la 1-0 pentru Juve, United a întors meciul. Mourinho a schimbat. Au intrat Mata și Fellaini, iar primul dintre ei a reușit o bijuterie, din lovitură liberă.

Mourinho, inspirat? N-aș zice. Să fim serioși, nu cred că i-a zis lui Mata când a intrat pe teren: ”Juan, o să avem o lovitură liberă și tu trebuie să dai gol”. Așa a fost să fie. Iar la golul doi, a fost pur hazard, chiar dacă Fellaini, una dintre schimbări, a lovit mingea cu capul. Dar să nu-i luăm toate meritele. Jose trebuie lăudat că a crezut până la final, că și-a păstrat calmul. Și astfel a încenunchiat ”Bătrâna Doamnă”. Chiar la Torino. Nici nu mai contează cum am jucat pentru că, Doamne, cât am mai așteptat un astfel de succes. Cel mai mare al lui Mourinho pe banca lui United.

În economia grupei, Manchester United a adunat 7 puncte și rămâne pe locul 2, la două lungimi distanță în spatele liderului, Juventus. Valencia e pe 3 cu 5 puncte.

Lui Mourinho oricum trebuie să-i batem obrazul pentru ce a făcut la finalul meciului. Antrenorul lui Manchester United nu face asta! Nu contează ce au făcut fanii lui Juve, victoria de pe teren trbuia să fie răspunsul lui, nu gesturile pe care le-a făcut el. Sunt dezgustat și sper ca el, Jose, ”Specialul”, să nu mai pună drama personală mai presus decât clubul și să înceteze circul ieftin pe care ni-l servește de multe ori.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *