7, Nov 2023
Jucați ca și cum vă pasă

Manchester United pierde două meciuri cu 3-0 pe teren propriu împotriva lui Manchester City, în campionat și Newcastle în Cupa Ligii. Două evoluții dezastruoase pentru elevii lui Ten Hag în decurs de 4 zile.

Fanii încep să-și piardă răbdarea, iar unul dintre ei este mai hotărât ca niciodată să le transmită asta jucătorilor. Astfel că pune la cale un plan ingenios.

Stuart Forrest are doi băieți, Sonny, 12 ani și Freddie, 9 ani. Aceștia merg la toate meciurile de pe teren propriu și își încearcă norocul și la ballot-urile de la deplasare. Șansa a dat peste ei chiar pentru meciul cu Fulham. Iar Stuart este mai hotărât ca niciodată să facă excursia la Londra să merite.

Astfel, cu o zi înainte de meci merge la un supermarket local și cumpără un cearșaf. Mai are niște vopsea neagră rămasă într-o anexă a casei sale de când vopsise gardul, în vară. Se duce în bucătărie și scrie un mesaj care speră să ajungă la jucători și să schimbe ceva.

”Jucați ca și cum vă pasă”

Sonny și Freddie, în stația de tren, în dimineața partidei. Foto: theathletic.com

”Eu lucrez cu o echipă de U-13 și băieții jucau prost. Eram conduși la pauză. Apoi, cineva în vestiar a zis cuvintele astea: ”Jucați ca și cum vă pasă”. Băieții au intrat pe teren și au întors rezultatul și am câștigat. Jucătorii lui United sunt modele pentru acești copii. Eu prefer să am o echipă de 11 jucători care dau tot ce pot pe teren.

Uite, spre exemplu Weghorst sau Ighalo n-au fost de nivelul lui United, dar au dat totul pe teren. McTominay dă 100% de fiecare dată când joacă. La fel Harry Maguire sau Jonny Evans. Ei înțeleg ce înseamnă să joci pentru emblemă, pentru Manchester United”.

Apoi, Stuart a discutat această idee cu soția sa. Voia să scriePlay like you give a fuck”, dar aceasta i-a reamintit că merge la meci cu băieții lor și că ar trebui să fie un mesaj mai pozitiv.

Bucătăria a fost atelierul în care a lucrat. După ce a terminat, a lăsat bannerul la uscat pentru 6 ore, pe jos. Dimineața a realizat că mesajul se imprimase și pe podeaua din bucătărie, chiar dacă a pus ziare pe dedesubt. Astfel s-a grăbit să șteargă înainte să dea de belea cu soția sa. ”A fost prins” când curăța ultimul cuvânt. Consoarta sa nu s-a supărat, ci a apreciat efortul.

Bannerul a devenit viral

”În meciurile precedente, am simțit că unii jucători nu au dat totul pe teren, nu au fost bătăioși așa cum te-ai aștepta de la un jucător al lui Manchester United. Am fost atât de frustrat încât am vrut să fac acest banner în speranța că jucătorii îl vor vedea. Nu m-am gândit niciopdată că va ajunge viral”, a mai spus Forest, pentru The Athletic.

Cu bannerul deja vopsit, munca lui Stuart nu s-a terminat. Trebuia să găsească o metodă de a-l introduce în stadion. Fulham permite fanilor doar o mică geantă astfel că acesta a împăturat frumos cearșaful, a mai pus o cutie de ciocolată și un joystick Nintendo pe care l-a cumpărat din oraș. Steward-ul s-a uitat la el ciudat, dar l-a lăsat să intre.

La încălzire, jucătorii au fost chiar în fața lor, astfel că s-a hotărât să ridice bannerul. Jucătorii l-au văzut imediat. Rio Ferdinand, prezent la meci din partea unei televiziuni care transmitea partida, a aprobat bannerul, trecând prin zona aceea: ”Îmi place mesajul”, le-a transmis acesta fanilor.

Chiar și așa, mesajul pare că a ajuns în mintea jucătorilor abia în repriza secundă, când Stuart l-a afișat pentru a doua oară. Apoi, după golul lui Bruno a devenit viral. Asta, nu avea să fie ultima dată când jucătorii văd deja celebra bucată de cearșaf.

Stuart, Sonny și Freddie s-au întors la Manchester cu același tren ca și echipa. Jucătorii au stat la clasa 1, acolo unde cei trei nu au avut acces. Dar la sosirea în Manchester, aceștia au scos din nou bannerul, pe peronul gării. Jucătorii au trecut pe lângă ei și l-au văzut din nou. Bruno Fernandes a dat mâna cu ei, Jonny Evans și Erik Ten Hag au zâmbit.

Apoi, mulți fani l-au contactat ca să-și facă poze cu bannerul, iar unii chiar au dorit să-l ia cu ei la Copenhaga, acolo unde United joacă miercuri.

”Sunt bucuros că am făcut acest lucru și că United a câștigat. Suntem alături de echipă la bine și la rău și vrem ca jucătorii să dea totul pentru clubul ăsta de asemenea”, a mai spus Stuart pentru The Athletic.

Unul pentru toți, toți pentru unul

Fără îndoială, acesta a fost unul dintre lucrurile care i-au lipsit lui Manchester United în acest start de sezon. Accidentările fac situația dificilă la orice club, unii jucători pot fi ieșiți din formă, dar nu există nicio scuză ca să nu dai totul pe teren. Și din păcate, în multe partide din acest sezon, jucătorii lui Manchester United au arătat de parcă nu le pasă. Dacă așa a fost sau nu, nu putem spune cu adevărat, dar cel puțin așa s-a văzăt de pe stadion sau din fața televizorului.

Putem doar spera că acest mesaj puternic le va da jucătorilor încredere și aceștia vor arăta mai multă dorință de acum încolo.

CITEȘTE ȘI…

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Vasi