19, Jan 2020
JOCUL DE-A FOTBALUL MARE. Liverpool – Manchester United 2-0

Manchester United a jucat curajos, neașteptat de ofensiv în unele momente, dar n-a fost să fie din nou. Liverpool s-a impus în derby, scor 2-0, iar ”diavolii” au ratat șansa de a se apropia de locul 4. Jocul de-a fotbalul mare

Conștienți că va fi greu spre imposibil să se întoarcă cu buzunarele pline, United a apărat ceea ce i-a rămas. Numai că, apărarea a greșit prima, a fost incapabilă să țină pasul cu celelalte două linii, și a fost executată când părea că pune piciorul în prag, când îi era lumea mai dragă.

De Gea a fost învins de trei ori în 45 de minute. Însă, în teorie, doar o dată, căci din sezonul acesta VAR-ul și-a făcut apariția și în fotbalul britanic. Nu este și cazul nostru. Van Dijk a fost omul primei reprize. Nemarcat la primul gol, Virgil a fost semnalizat la al doilea, după un fault în aer la De Gea.

Salvați de VAR

Căci mai nou, în război există reguli care scot glonțul din piele, dacă posesorul armei nu a apăsat când trebuia trăgaciul. La Liverpool, VAR a fost scut pentru Manchester United. Conștienți că nu mai au ce apăra, după 1-0 la pauză pentru gazde, ”diavolii” au strâns rândurile. Însă tripleta adversă a ratat din poate pozițiile, pesemne că ceea ce a schimbat OGS la cabine a fost în zadar.

Foto: premierleague.com

Numai că, nu a fost. Liverpool s-a urcat peste United doar în primele 10 minute din mitanul secund. Apoi, United a jucat mai bine, iar Martial, de unul singur nu a prins cadrul porții din poziție ideală. Ori, o ocazie ca asta se ivește o dată pe repriză.

La fel cum centrarea lui AWB din prima repriză a fost la un vârf de bocancul lui Pereira, care a trecut pe lângă minge și egalare! Sub stăpânire mancuniană, Liverpool s-a văzut înghesuită în propriul careu, acolo unde Mata, Fred, James sau chiar Maguire ajungeau în speranța că tabela se va modifica.

Mourinho demis după derbi

Ceea ce s-a și întâmplat. Însă nu în dreptul lui United, căci Salah, după o pasă a lui Alisson, a scăpat singur cu De Gea și l-a învins pentru a doua oară! United a sperat, a încercat, a jucat bine, însă se întoarce cu mâna goală. Ultima oară când a pierdut la Liverpool, United s-a debarasat de manager înainte să ajungă înapoi acasă, chiar în fața ușii.

Mourinho a fost demis, pe-atunci în spatele lui Liverpool cu 19 puncte. Acum însă, situația stă și mai rușinos: 30 de puncte le despart pe cele două, în condițiile în care lui Liverpool i-a rămas o restanță de jucat. Însă, tot după un meci de acest calibru, băieții lui Ole (ca și atunci, de altfel) au strâns pumnii și au fost neînvinși vreme de două luni, până la partida tur cu PSG. Rămâne de văzut ceea ce se va schimba.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *