18, Mar 2021
Italian job. AC Milan – Man United 0-1

“Diavolii” lui Solskjaer au avut nevoie de un “italian job” pentru calificarea în sferturile de finală ale Europa League. Și l-au reușit.

Grație unui gol marcat de Paul Pogba, aflat la primul meci din 6 februarie încoace, Manchester United se califică în faza următoare.

Și a fost într-adevăr un italian job în adevăratul sens al cuvântului. “Diavolii roșii” au fost mai buni decât omologii de la Milano doar o repriza din patru, adică ultima, cea care a contat cel mai mult.

Italian job

Pe teren ostilitățile au părut de parcă United ar fi echipa italiană, iar Milanul cea englezească. Primele 45 de minute au fost controlate de Milan, ca posesie, dar fără mari ocazii de joc. Apărarea lui Solskjaer și-a făcut treaba excelent, ajutată și de McTominay și Fred, dublul pivot.

Apoi, la pauză Solskjaer trebuia să riște și a făcut-o. L-a introdus pe Pogba în locul inexistentului Rashford, iar francezului i-au trebuit doar 3 minute pentru a face diferența.

Pogba a finalizat cu sânge rece din careu, în stilul lui Martial cu Watford, și l-a păcălit pe Donnarumma. 1-0, min 48. Italian job era complet.

Vorbind de Martial, trebuie să menționăm că s-a simțit lipsa lui pe deplin. În primele 45 de minute n-am avut pe nimeni capabil să țină de minge sau să facă o preluare ca lumea.

Bruno, spre exemplu, a pierdut mingea de 20 de ori în prima repriză și a reușit doar 14 pase bune dintr-un total de 26. O dată cu intrarea lui Pogba s-a echilibrat linia de mijloc, iar Milanul n-a mai mișcat.

În fapt, gazdele au avut o singură ocazie mare în ratarea lui Ibrahimovic, astfel că trebuie să-i lăudăm pe Lindelof și Maguire care s-au descurcat de minune.

Văzută cu avantajul de pe tabelă, United s-a mulțumit să joace mai precaut și mai economicos, dar calificarea a fost pusă rareori în pericol în repriza a doua.

Tragerea la sorți a sferturilor de finală ale Europa League are loc vineri, de la ora 14. Celelalte echipe calificate sunt: Granada, Arsenal, Villareal, Sparta Praga, Dinamo Zagreb, AS Roma și Ajax.

Ole’s at the wheel! GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “Italian job. AC Milan – Man United 0-1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *