4, Oct 2021
Iron Man! Povestea cicatricii lui Alex Telles

E o oră de la startul meciului. United are nevoie rapidă de gol împotriva lui Villarreal. E lovitură liberă. Se apropie și Alex Telles. Bruno e deja acolo. Ronaldo nu e căci e poziție de centrare mai degrabă decât de șut direct.

”Lasă-mă să bat eu”, se aude. ”Du-te mai bine la marginea careului să tragi de acolo”, vine răspunsul. Zis și făcut. Telles se conformează și așteaptă la limita suprafeței de pedepasă. Pasa lui Bruno vine perfect, șutul e de pus în ramă. E 1-1 și United e din nou în joc.

A fost primul gol marcat de Alex Telles de la venirea la Manchester United în vara anului 2020. Și ce gol a fost! O reușită care a readus speranța în rândurile ”diavolilor” și o reușită care caracterizează viața lui Alex Telles, într-o anumită măsură.

Brazilianul are o cicatrice pe cap, care nu e vreun tatuaj excentric, ci o parte din viața lui. O rană care îi ”simbolizează povestea și cariera”, precum chiar el a spus.

Accidentare gravă în Grenal

Alex Telles are 19 ani și abia debutase la Gremio și era în fața primul derbi Grenal (Gremio – International), una dintre cele mai mari rivalități din fotbalul brazilian.

Era februarie 2013. E minutul 88 al partidei. Gazdele, Internacional, conduc cu 2-1, cu Diego Forlan, fostul ”diavol” și Fred, actualul jucător al lui Manchester United, pe teren. Oaspeții atacă pentru a egala. Duel aerian între Telles și Gabriel. Alex lovește mingea, apoi din elan capul său se ciocnește cu al adversarului. La prima vedere nu pare nimic grav. Are nasul și arcada sparte.

Termină meciul pe teren căci antrenorul său făcuse toate schimbările. A doua zi se duce la un control medical și vine vestea cea proastă. E fractură craniană severă, nasul dislocat și arcada spartă. E nevoie de operație, dar și mai mult decât atât, e nevoie de plăcuțe metalice și șururburi pentru a-i susține craniul.

Alex Telles nu se dă bătut

Stă pe tușă trei luni, dar revine la fel de puternic, atât fizic, dar mai ales mental: ”E un băiat puternic și cu ajutorul familiei a revenit pe teren, mai puternic”, este de părere Mario Pereira, fostul medic al celor de la Gremio.

Alex nu s-a impus încă în echipa lui Solskjaer, dar la fel ca în urma accidentării la cap, nu se va da bătut ușor. Iar golul din meciul cu Villareal nu face decât să-i dea și mai multă încredere. Atât lui, dar și lui Solskjaer că are un fotbalist pe care se poate baza când are nevoie.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *