19, Oct 2020
INTERVIU cu Dorin Goian, fost coleg cu Cavani: ”Edinson e un profesionist, va face față cu brio în Premier League”

Fost internațional al României și dublu campion cu Steaua, Dorin Goian îi face profilul lui Edinson Cavani, noua achiziție a lui Manchester United. Cei doi au fost colegi în Italia, iar fostul fundaș al echipei naționale a României are numai cuvinte de laudă la adresa atacantului uruguaian.

Dorin Goian a câștigat campionatul României în două rânduri, cu Steaua, în 2004-2005 și 2005-2006. La echipa națională, ”Goe” așa cum este cunoscut de microbiștii din România, a evoluat de 60 de ori marcând de 5 ori. Cel mai important gol este fără îndoială cel din victoria cu Olanda, din toamna lui 2007.

După evoluția bună de la Euro 2008, unde a fost titular în meciurile cu Italia și Franța, Goian a intrat în atenția lui Palermo, care l-a și transferat un an mai târziu. În sezonul 2009-2010, Dorin a fost coleg de vestiar cu Edinson Cavani, cu care a și jucat în 10 rânduri în campionat.

Manutd.ro l-a contactat pe fostul fundaș al naționalei, iar acesta a răspuns invitației noastre și i-a făcut caracterizarea lui Edinson Cavani.

Salut, Dorin. Mulțumesc că ai acceptat să vorbești pentru manutd.ro. Cum l-ai caracteriza pe Edinson?

Cavani e un super fotbalist. M-am înțeles bine cu el, e un băiat grozav și un atacant excelent. Un caracter adevărat, un fotbalist pe care te puteai baza oricând.

Foto: goal.com

Care ar fi atuurile lui?

Edinson e un atacant pur-sânge, care te pedepsește la prima ocazie pe care o are. Are un simț al porții incredibil, e un jucător inteligent, care știe unde când să se demarce. Unul dintre cei mai mari atacanți ai lumii.

Crezi că la 33 de ani mai poate face față în Premier League?

Absolut. Cavani e un fotbalist model. A fost mereu un jucător ”fit”. E genul de fotbalist care sâmbătă îți dă două goluri și un assist și lunea la antrenament vine primul, cu o oră înaintea tuturor celorlalți. Nu-mi aduc aminte să fi avut vreodată probleme cu greutatea și nici multe accidentări în cariera lui. E un fotbalist ambițios.

Deci crezi că va fi un transfer reușit la Manchester United?

Da. E un fotbalist cu experiență care va da goluri. Inteligent, are calitate. Fizic nu va avea probleme. E un băiat extraordinar. Știi ce m-a impresionat la el?

Ce?

Faptul că mereu era primul la antrenament, alerga cel mai mult și era mereu în fruntea plutonului. Un profesionist.

Din punct de vedere tactic care e rolul care i se potrivește cel mai bine?

Am știu din prima zi în care l-am văzut că va ajunge jucător mare, pentru că era profesionist și trata fotbalul cu seriozitate. Tocmai datorită acestor atribute, este un fotbalist care se acomodează bine și într-un sistem ca singur vârf, 4-3-3 cam ce juca la Napoli, dar și în sistem cu doi atacanți, cum juca mai mult la națională, alături de Suarez.

Foto: uefa.com

Cum e în afara terenului de fotbal?

E un om cu mult bun simț. N-o să uit niciodată ceea ce a făcut pentru mine.

Ce?

Băiatul meu s-a născut acolo în Italia, în timp ce jucam pentru Palermo. După ce a născut soția mea, el a venit și i-a adus copilului un ursuleț și soției un mic cadou. E un gest extraordinar, care m-a impresionat.

Fundașul născut la Suceava a jucat 36 de partide în tricoul lui Palermo și a reușit un gol, împotriva lui AC Milan.

Foto: calcio.it

La finalul sezonul 2009-2010, Edinson Cavani a plecat pentru un an împrumut la Napoli, apoi a semnat definitiv cu formația napoletană. Drumurile lui Goian și Cavani s-au intersectat din nou în 2012, când România a jucat un amical, pe Național Arena, împotriva naționalei din Uruguay.

Foto: prosport.ro

Pentru sud-americani a marcat chiar Cavani. Dorin Goian a fost pe teren pe toată durata partidei.

Edinson Cavani ar putea debuta în tricoul ”diavolilor roșii” chiar împotriva fostei echipe, PSG, în prima etapă din cadrul grupelor Champions League.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 3
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “INTERVIU cu Dorin Goian, fost coleg cu Cavani: ”Edinson e un profesionist, va face față cu brio în Premier League”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *