29, Nov 2020
Inspirația lui Ole, clasa lui Cavani. Southampton – Man United 2-3

Se joacă ultimele minute rămase din meci. Se pregătește, poate, ultimul atac la poarta lui McCarthy. După ce au reușit să marcheze de două ori, ”diavolii” vor să smulgă toate punctele la una dintre ultimele faze ale meciului. Urmează să fie executată o lovitură liberă. Mingea este aruncată de Rashford în careu, atinge capul lui Cavani și ajunge, chiar când clipesc, în poartă.

S-a terminat cum nu credeam. Dacă după ultimele trei rezultate, care au consemnat trei victorii, ați avut mari speranțe și de la această rundă, la pauză părea că vă înșelați amarnic. Trupa lui Ole era condusă cu două goluri și rămânea și fără portarul său, ieșit accidentat. Nimeni nu credea într-o revenire și nimic nu o făcea posibilă.

Cine plângea, o făcea în tăcere, iar cei care sperau, puținii, făceau la fel. Se lăsase liniștea peste echipa lui United. După minutul 23, United părea că va claca din nou, iar după alte zece minute eram siguri de asta. Ne pregăteam să auzim cum scaunul lui OGS se sprijină, din nou, în numai trei picioare, gata să cadă după un nou meci care nu a convins. La final urma să mă corectez: o repriză care nu a convins, căci ce s-a petrecut după pauză a întrecut orice speranță.

Nimic nu anunța revenirea pe final și șocul produs după intrarea lui Cavani. De câtă vreme nu și-a găsit United talismanul în persoana numărului 7? La pauză, ”diavolii” păreau că vor închide seria celor trei victorii consecutive. Comentatorii făceau calcule în clasament și o lăsau pe United în urmă, pe a 14-a poziție. Iar ca necazul să fie până la capăt, de Gea a avut nevoie de schimbare, fiind înlocuit de Henderson.

Fără inspirația obișnuită a lui Bruno Fernandes sau Rashford, jocul suferea din nou. Lipsiți și de șansă, fie n-au nimerit spațiul porții, fie s-a opus McCarthy, aflat într-o zi de grație și, nu mă feresc să o spun, unul dintre cei mai buni de pe teren. Urma ca Solskjaer să apeleze la Cavani, singura armă pe care o mai putea folosi în plan ofensiv. După două șuturi pe spațiul porții lui Henderson, ”diavolii” au dat asaltul cu toate forțele.

Puteau lovi, mai întâi, prin Rashford, dar care a irosit șansa de unu-la-unu. Imaginea unui de Gea înmărmurit pe bancă naște sentimente de neputință. Fernandes a redus din diferență din pasa lui Edinson, apoi uruguaianul a marcat după o centrare deviată a portughezului. Jumătate de oră mai târziu scorul arăta egalitate. United egalase, iar șansele să se întoarcă cu un punct erau mari. Unii dintre suporteri aproape că voiau să fie oprit meciul acum, când mai rămăseseră încă 15 minute de jucat.

Cavani însă a avut altă idee. Rashford centrează, uruguaianul pune capul și mingea ajunge în poartă. Se formează o grămadă de jucători îmbrăcați în roșu, unii peste alții, iar norvegianul de pe bancă zâmbește astăzi pentru prima oară după ceva vreme.

În urma victoriei, Manchester United se apropie la 5 puncte de primul loc, împărțit între Tottenham și Liverpool, cu un meci mai puțin pentru ”diavoli”.

”Roșii” vor juca miercuri în Liga Campionilor, în încercarea de a securiza calificarea în primăvara Champions League, împotriva lui PSG, apoi în weekend urmează o altă deplasare, pe terenul lui West Ham.

Cifre

  • ISTORIE! Manchester United câștigă pentru prima dată în istoria clubului 8 partide la rând în deplasare
  • Manchester United este prima echipă din Premier League care reușește patru victorii consecutive în deplasare după ce a fost condusă.
  • Bruno Fernandes e al patrulea jucător care marchează în cinci jocuri consecutive în deplasare după Ruud Van Nisterlooy, Robin van Persie și Zlatan Ibrahimovic

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *