6, Oct 2019
În cădere liberă. Newcastle – Man United 1-0

Un material deCrăciun Sergiu

Așa pare că se simte Man United după înfrângera (a câta oare?) cu Newcastle, la capătul unui meci pe care nu am reușit să-l controlăm, darămite să-l câștigăm.

Drept dovadă, primești numai când meriți. Este minutul 10. Diavolii sunt conduși cu un neverosimil 0-2. Însă, pe rând, Mata și Sanchez își fac apariția pe teren și schimbă fața jocului în numai douăzeci de minute! Martial se încăpățânează și își trece și el numele pe lista marcatorilor, United câștigă partida, iar Manchester poate dormi liniștit.

Adversara era tot Newcastle, dar între formația de atunci și cea de acum s-au operat nu mai puțin de 7 schimbări!, inclusiv maganerul, prea-criticatul Mourinho, care pleca la finele acelui an.

Acum, să ne întoarcem în prezent. Dintre cei trei marcatori, numai unul a fost apt și la ora jocului, anume Mata, dar care a rezistat pe teren numai 65 de minute. În cazul în care am fi primit cele două goluri după zece minute, îmi e greu să cred că scenariul s-ar fi repetat.

Aproape imposibil, în măsura în care, exceptând victoria răsunătoare cu Chelsea, în niciun meci nu am marcat mai mult de două goluri. Uneori nici atât, alteori chiar deloc. Cu toate acestea, United putea deschide scorul cu un minut înaintea pauzei, dacă Maguire nu rata din poziție ideală. A ratat ceea ce a consemnat singura șansă importantă a mancunienilor!

Nici pauza, nici schimbările nu au ajutat prea mult. Dimpotrivă, până și ultimul strop de imaginație s-a făcut dispărut, iar United a ieșit numai în format fizic înapoi pe teren. A fost un prilej bun pentru Ole să constate, încă o dată, cine face umbra cea mai groasă la United.

A putut-o face și mai limpede după golul marcat de Longstaff (72), căci apoi diavolii s-au pierdut cu totul. Dacă în această zi în urmă cu un an înscriam de trei ori în ultimele 20 de minute, acum nu am creeat nici măcar o ocazie de gol! Jenant. Umilitor. Frustrant. Limita puterilor actualmente. A fi ce-o fi să fie! De câtă vreme nu am mai spus asta?

Glory Glory, Man United!

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *