18, Oct 2020
În buzunar! Newcastle – Man United 1-4

Manchester United e cu 3 puncte în buzunar după deplasarea de pe St. James Park, după un meci foarte bun făcut de jucătorii de buzunar pe care îi are în lot.

”Diavolii” s-au impus cu 4-1 deși au început practic meciul de la 1-0, după autogolul ghinionist al lui Shaw. Luke a încercat să respingă centrarea lui Krafth dar l-a lăsat fără speranță pe De Gea.

Chiar și așa, Manchester United a dominat partida. Trupa lui Solskjaer a avut posesia mai bună și și-a creat ocazile mai multe și mari de poartă. Merită lăudat și antrenorul norvegian care a schimbat radical echipa față de înfrângerea cu Tottenham, din urmă cu două săptămâni.

Cu Martial suspendat, Ole a început cu Rashford în avanposturi, cu Mata și James în cele două benzi și cu Fred și McTominay la mijloc. Pogba și Van de Beek au fost rezerve, iar Greenwood nici măcar în lot.

În buzunar

Diferența în meciul cu Newcastle au făcut-o Mata și Bruno Fernandes, chiar dacă golul egalizator a venit de la Maguire. O altă bulină albă pentru Solskjaer, care a avut încredere în căpitanul său, atunci când toată lumea îi cerea să-i dea o vacanță și să-i ia banderola.

Înaintea golului lui Harry, Mata și Bruno au combinat superb, iar portughezul a marcat. Golul a fost însă corect anulat pe motiv de offside. Dar a fost primul semn a ceea ce sunt în stare să facă cei doi pe teren.

Atât Bruno cât și Mata știu să se demarce mereu în spațiul liber din defensiva adversă, pe culoar. ”În gaură”, cum zice fotbalistul român. Sau ”în the pocket” – în buzunar – cum zice expresia englezească. Inteligența și viziunea celor doi s-au văzut în jocul ”diavolilor”, ei fiind implicați în toate ocazile mari pe care le-a avut Manchester United.

Pe final, dar meritat

Cu 28 de șuturi spre poartă și jumătate din ele pe cadrul porții lui Darlow, ”diavolii” au rezolvat meciul pe final și din cauză că Bruno a irosit un penalty ușor acord la Rashford.

Dar tot fotbalistul portughez a marcat pe final pentru a o duce pe United în avantaj, după un contraatac pornit de la Van de Beek, care l-a schimbat pe James, continuat de Mata și Rashford.

Wan-Bissaka a închis meciul cu primul gol pentru Manchester United în 50 de meciuri, iar Rashford a stabilit scorul final după o nouă pasă de geniu a lui Bruno, din nou ”in the pocket”.

De Gea, ce parade!

Deși s-a aventurat în ofensivă de puține ori, Newcastle a creat emoții de aproape fiecare dată când a ajuns în sau în preajma careului lui United. De Gea a fost însă de netrecut. Spaniolul a avut 3 parade superbe pentru a-și ține echipa în joc.

3 puncte prețioase și ”diavolii” se pregătesc deja de debutul în Champions League, marți, la Paris, în fața lui PSG.

4+ – Ultima dată când Manchester United a marcat de 4 ori în deplasare, în Premier League, a fost la primul meci al lui Solskjaer pe banca ”diavolilor”, contra lui Cardiff City, în decembrie 2018.


Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *