21, Oct 2017
Huddersfield vs Man United 2-1. Mourinho ne-a avertizat, dar cine l-a auzit?

Pe 20 august, după două victorii consecutive cu 4-0, o rară umbră de cumpătare aluneca peste figura veșnic serioasă a lui Mourinho.

Nu s-a întâmplat până acum, dar să fii condus e o provocare complet diferită și vreau să văd cum vor încerca acești jucători să schimbe un astfel de rezultat. Să vedem cum suntem în momentele grele, când avem nevoie de ultimele minute pentru a câștiga meciuri.

Două luni mai târziu, acel moment pe care-l anticipa Mourinho și la care noi, fanii, nu vroiam să ne gândim, a venit. United mai fusese condusă pe Britannia Stadium de Stoke, dar s-a terminat egal. De data asta însă… am mers în Huddersfield, pe John Smith’s Stadium, și am pierdut. Mourinho ne avertizase că există o carență în materie de mentalitate în actualul lot al lui United, dar cine să-l audă prin ploile de goluri pe care le înscria United atunci?

Ce s-a întâmplat la Huddersfield?

Mourinho a început cu De Gea – Valencia, Jones, Smalling, Young – Herrera, Matic – Mata, Lingard, Martial – Lukaku. Să zicem că doar Mkhitaryan și Rashford erau jucătorii esențiali care, nefiind accidentați, lipseau din primul 11. Jones s-a reaccidentat în primele 20 de minute și așa a ajuns în teren suedezul Lindelof.

În minutul 27, Mata pierde la mijloc, Mooy recuperează și sprintează spre careu, îi pasează lui Tom Ince, care-l întoarce de două ori pe Lindelof dar în timp ce De Gea este, ca de obicei, la datorie, șutul pe care-l parează spaniolul deviază la același Mooy. Singur în mijlocul careului populat de 5 jucători ai lui United, australianul înscrie. Ince a crescut în academia lui Liverpool, iar Mooy în cea a lui City…

5 minute mai târziu, Lindelof ratează o lovitură simplă de cap la o degajare a portarului Lossl și mingea ajuge la Depoitre, care înscrie calm pe lânga De Gea. 2-0!

Cum s-a jucat în rest? Să vă arăt câteva cifre…

Statistică Huddersfield Man United Ce înseamnă asta?
Posesie 21% 79% United a controlat jocul.
Atingeri ale balonului în terenul advers 154 527 United a controlat jocul.
Rata de succes a paselor 56% 86% United a controlat jocul.
Număr total de pase reușite 111 636 United a controlat jocul.
Șuturi pe poartă 3 3 Huddersfield a fost mai pragmatică și a câștigat un meci în care a fost dominată.

Golul lui United a venit tot de la puștiu Rashford, intrat la pauză în locul lui Martial. Faza a făcut-o Lukaku, cu o centrare perfectă pentru Marcus.

United pierde teren în plină criză a accidentărilor

Puncte am mai lăsat la Stoke, tot pe greșeli personale ale fundașilor centrali, însă înfrângerea de Huddersfield ne-a arătat, cu adevărat, care sunt slăbiciunile lui United:

  1. Mkhitaryan a fost odihnit pentru că avea nevoie de asta după ce jucase toate meciurile din Premier League și din Liga Campionilor. Lingard e departe de a fi un înlocuitor pentru armean, dar Mourinho și-a subestimat puțin adversarul și a considerat că va fi suficient…
  2. Lindelof mai jucase un singur minut de fotbal în Premier League până ieri. S-a văzut și de ce nu-l folosește Mourinho, preferându-i pe Smalling și Jones cât timp Bailly și Rojo sunt accidentați. Avem 5 fundași centrali de meserie și încă un om capabil să intre acolo, dar tot ajungem să ne căutăm prin buzunare de o pereche sigură de apărători.
  3. Man United nu are un fundaș stânga comparabil ca dedicare și capabilități cu Antonio Valencia, stăpânul benzii drepte.
  4. Lukaku nu e genul de jucător care să deblocheze un meci. El muncește mult și are nevoie de oameni mai creativi în spate pentru a-l servi, chiar și în poziție de pivot. Ibrahimovic ar avea nevoie doar să fie sănătos pentru a schimba, de unul singur, un rezultat.
  5. Herrera și Matic se sudează acum, dar urcările lui Pogba și chiar și cele ale lui Fellaini schimbau echilibrul de forțe din teren și absorbeau din presiunea pusă pe oamenii de atac de către defensivele adverse. Herrera și Matic se simt excelent în roluri mai retrase, iar asta dăunează grav volumului de goluri. De când lipsesc Pogba și Fellaini, United a înscris de două ori în 3 meciuri!

Două greșeli defensive, una colectivă, alta individuală și iată prima înfrângere din actualul sezon de Premier League. Urmează să ne lingem rănile împotriva lui Swansea în League Cup, marți, când pariez că vom vedea mai mulți jucători care nu prea au apărut în teren până acum. Până atunci, dar și după…

…Glory, Glory Man United!

Sursa foto: ManUtd.com

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebook, pe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 4
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “Huddersfield vs Man United 2-1. Mourinho ne-a avertizat, dar cine l-a auzit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *