25, Sep 2020
”Minerul” devenit ”diavol”. Lacrimi, antrenamente pe câmpuri cu vaci și un talent imens – Dean Henderson

”Am visat momentul acesta toată viața mea. Să debutez pentru clubul pe care-l iubesc e un sentiment de nedescris”. Tweet-ul acesta a venit după debutul oficial în tricoul lui Manchester United. Nu cred că mulți fotbaliști visau să debuteze pe Kenilworth Road, dar pe el cu siguranță nu-l deranjează asta.

Drumul său către debutul la prima echipă e demn de un film de la Hollywood. Și cu o ascensiune fulminantă. S-a antrenat între vaci, apoi pe terenuri pline de noroi, iar la 12 ani se bătea cu fotbaliști de 18.

Vorbim de Dean Henderson, portarul care îi amenință supremația lui David De Gea. Și când spune că el nu a venit la Manchester United pentru a fi numărul 2, nu glumește.

A început cu ”minerii”, printre vaci

Dean a început fotbal la academia locală, Whitehaven Miners FC, într-o zonă undeva în nord estul Angliei, oraș cu ieșire la Marea Irlandeză, parte din Oceanul Atlantic.

Foto: newsandstar.co.uk

Se antrena lângă un câmp de vaci, iar porțile nu aveau plase, astfel că de fiecare dată când era un șut mai puternic trebuia să meargă să recupereze mingea dintre animale. N-a durat mult până a fost ochit.

Carlisle United l-a observat la un meci al echipei sale. Tocmai pierduse cu 13-0 și era extrem de supărat. ”Dacă nu era el, probabil se termina 25-0”, își aduce aminte Ben Benson, antrenorul de la acea vreme a lui Henderson și unul dintre cei mai buni prieteni de acum. Benson continuă povestea.

Foto: newsandstar.co.uk

”Dean plângea și împreună cu antrenorul de la Carlisle, care venise să caute jucători talentați, l-am întrebat de ce e supărat: <<Puteam salva golul 3>>, a spus el. Atât eu cât și oaspetele meu am început să râdem. Dar el era serios. Atât de serios încât a cerut să mai stăm cu el la antrenament încă o jumătate de oră pentru a exersa mișcarea aceea pe care n-a făcut-o la golul cu pricina”, rememorează antrenorul pentru News and Star, un ziar local.

I-au dat două contracte de joc

Acesta e practic Dean Henderson. Un fotbalist dedicat 100%, cu un moral de fier și pregătit să înfrunte orice dificultate pe teren, cum chiar el își aduce aminte. ”Jucam fotbal oricând și cu oricine. Fratele meu mai mare mă lua cu el numai ca să aibă portar. Și nu-mi era frică deloc. Mă loveam, dar nu mă temeam de nimic. Voiam doar să joc fotbal”.

Talentul lui a fost evident, astfel că a ajuns la Carlisle imediat. Acolo i-au fost oferite două contracte, unul ca portar și unul ca jucător!! El n-a stat pe gânduri și în locul unei alunecări pe genunchi în fața fanilor și gloria un gol marcat a ales să se tăvălească în noroi: ”Îmi place asta mamă” și astfel a ajuns portar.

Foto: newsandstar.co.uk

La 12 ani juca deja cu puști mai mari cu 3-4 ani decât el, iar într-o zi a fost luat la o sesiune de antrenament la Carlisle United U21. Puștii de 18-19 ani au auzit de el și l-au luat peste picior. Antrenorul formației l-a pus în poartă și le-a cerut fotbaliștilor de câmp să-i dea gol. N-a reușit niciunul, deși el avea doar 12 ani.

Nu acceptă să fie no.2

La 14 ani ”minerul” a decis să se facă ”diavol”. Ajuns la academia lui Manchester United a fost împrumutat pe la mai multe echipe, incluzând Stockport sau Grimsby Town. Apoi a primit un telefon să se întoarcă acasă.

”Eram în vacanță în Mexic și antrenorul lui Carlisle mă sună:<<Dean, vreau să vii la noi, să fii varianta de rezervă pentru postul de portar>>. Ești nebun, i-am zis, eu nu vreau să fiu numărul 2”.

Foto: newsandstar.co.uk

Și astfel a ales Shrewsbury Town. Apoi și-a făcut un nume în tricoul lui Sheffield United, unde s-a afișat cu adevărat pe marea scenă a fotbalului britanic.

După două sezoane de vis pe Bramall Lane a decis că e timpul să îmbrace tricoul lui Manchester United. Pentru moment va trebui să accepte și să fie varianta de rezervă, dar este mai hotărât ca niciodată să devină ”diavol roșu” full-time.

Fotbalist în devenire, fan în timpul liber

Vă mai amintiți de debutul lui Rashford cu gol în Europa League? Dacă nu, priviți-l mai jos.

Cu siguranță și Henderson, căci era în tribune. Dar nu la oficială, căci acolo stau fițoșii. El era printre fani, printre cei ca el, care iubesc clubul ăsta. Dacă nu ne credeți, ia uitați-vă la secunda 24 din video-ul de mai sus.

4 ani și ceva mai târziu a debutat și el în tricoul diavolilor. Manchester United a bătut cu 3-0 pe Luton Town, un alt meci pe care Henderson și-l va aminti toată viața.

Foto: manutd.com


”Îmi place să mă uit pe Youtube la meciuri mari de ale mele sau meciuri mari la care vreau să iau parte, ca finala Champions League. Astfel îmi amintesc că trebuie să fac totul corect pentru că vei fi întotdeauna adus aminte ca fotbalist pentru ce faci pe teren nu pentru câte beri ai băut sâmbătă seara”

Dean Henderson, despre cum se motivează

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *