17, Feb 2020
A murit Harry Gregg, eroul de la Munchen!

Harry Gregg, fost membru al celebrei echipei “The Busby Babes” formată pe la mijlocul anilor 50, a decedat astăzi la vârsta de 87 de ani. Odihnește-te în pace, Harry!

Transferat în 1957, pentru o sumă record la acea vreme de 23.000 de lire sterline, el a fost portarul lui Manchester United la ultimul meci al puștilor lui Matt Busby, în 1958, la Belgrad, împotriva celor de la Steaua Roșie.

Dar, avea să facă cele mai bune parade din viața lui atunci când și-a salvat colegii, dar și o mamă și pe fiica acesteia, dintre fiarele contorsionate ale avionului explodat la Munchen. Povestea emoționantă o puteți citi AICI.

Sursă foto: dailymail.co.uk

Harry Gregg s-a născut pe 27 octombrie 1932 și a petrecut 9 ani la Manchester United, perioadă în care a adunat 247 de prezențe în tricoul ”diavolilor roșii”, incluzând aici și un incredibil 3-0 împotriva lui Sheffield United, la doar 14 zile după tragicul accident aviatic de la Munchen.

Din păcate, el nu are niciun trofeu în palmares. Accidentările l-au ținut departe de gazon în finala Cupei Angliei din 1963 și l-au obligat la insuficiente prezențe pentru a primi medalie, în cele două campanii încheiate cu titlul de campioană pentru Manchester United.

*sursă de documentare: The Lost Babes / Jeff Connor

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “A murit Harry Gregg, eroul de la Munchen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *