31, Mar 2018
Golul 100 pentru Romelu Lukaku în victoria de rutină a lui Manchester United împotriva lui Swansea

United nu avea voie să facă vreun pas greșit în meciul de campionat cu Swansea. Și chiar n-a făcut, câștigând cu 2-0, într-o partidă care va rămâne în istorie cu golul 100 pentru Romelu Lukaku în Premier League.

Semnele bune au venit cu o oră înainte de start, când s-a publicat primul 11: De Gea – Valencia (C), Smalling, Lindelof, Young – Matic, Pogba, Mata, Lingard, Sanchez, Lukaku. Sunt sigur că mulți s-au scandalizat pentru absențele lui Rashford și Martial (puteau juca din primul minut, dar Mourinho are totuși misiunea ingrată de a alege 11 oameni de fiecare dată) și naivii chiar pentru Shaw.

Unei echipe cu Pogba si Alexis în teren simultan, îi lipsea doar Eric Bailly în centrul defensivei, dar nici adversarul nu era vreo sperietoare. Swansea a jucat 5-3-2 fără niciun vârf de meserie în teren și asta se citește instant din statisticile partidei: 67% posesie, peste 90% pase reușite și două goluri din trei mari ocazii.

Lukaku avea nevoie de un gol pentru a atinge borna de 100 în Premier League, la aproape 25 de ani. L-a obținut după 5 minute cu o finalizare la vinclu, din mijlocul careului. Filiera: Lingard – Alexis – Big Rom. 11 goluri în ultimele 15 meciuri petru belgian. Dominarea lui United a continuat și Alexis Sanchez a marcat și el, după un assist venit tot pe filiera Jesse Lingard.

Descătușarea frustrării din ultima lună pentru chillian a fost un moment mișto, dar mai important cred că este să înțelegem influența lui Lingard asuprea jucului lui Manchester United. Pe reluari se vede foarte clar cum operează englezul între linia defensivă și cea mediană a adversarilor și de acolo găsește spațiile necesare pentru a deschide apărări și a debloca tolba noastră cu speranțe. Acest fotbalist pe care, la începutul sezonului, îl vedeam cel mult o opțiune de bancă, a înscris de 13 ori și a dat 5 pase decisive în acest sezon și a devenit esențial pentru Diavolii lui Mourinho.

Swansea a fost, așa cum mă așteptam, o formalitate, dar pentru Man United urmează un duel al orgoliilor în fața vecinilor gălăgioși din oraș, care sunt la 3 puncte distanță de titlul din Premier League. We go again!

Glory, Glory Man United!

Sursa foto: PremierLeague.com

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *