21, Apr 2021
TBT. Fundașul care a fost portar timp de 73 de minute

Rivalitatea dintre Leeds și Manchester United este binecunoscută în fotbalul englez. Noi am explicat în materialul de mai jos de ce se urăsc de moarte fanii celor două echipe și cum a început totul.

Iar, în istoria fotbalului englez au fost destule episoade de neuitat între cele două formații. Unul dintre ele datează din 1996 și este un moment memorabil în Premier League.

Leeds ajungea pe Old Trafford din postura de victimă sigură, mai ales că venea după 5 înfrângeri consecutive. ”Diavolii” tocmai pierdeau cu câteva zile înainte împotriva lui Southampton și luptau la baionetă pentru titlu, cu Newcastle.

Astfel, Man United nu își permitea niciun pas greșit.

Meciul decurgea în favoarea ”diavolilor roșii” cu atât mai mult cu cât în minutul 17 portarul oaspeților a ieșit hazardat la o pasă în adâncime a lui Steve Bruce, aflat la ultimul meci în tricoul lui Manchester United.

Mark Beeney era singurul portar pe lista de joc a lui Leeds. În momentul în care acesta a făcut un henț hilar și a fost eliminat lucrurile s-au ușurat enorm pentru Manchester United. Cel puțin așa părea.

Cu peste 70 de minute rămase din joc, se părea că Manchester United va defila în fața rivalei din Leeds. Doar că lucrurile nu au stat chiar așa.

În poartă a intrat Lucas Radebe, fotbalist pe care și Ferguson a încercat să-l transfere, dar fără șanse de reușită. ”Diavolii” au atacat în valuri și au ratat ocazie după ocazie. Brian Mclair, Andy Cole, Cantona, Beckham n-au reușit să-l bată pe Radebe, spre disperarea lui Ferguson și a fanilor din tribună.

Orice au încercat băieții lui Ferguson, Radebe a făcut minuni și a ținut mingea departe de plasa porții.

Victoria a fost însă adjudecată prin golul lui Roy Keane, din minutul 72. Ferguson a răsuflat ușurat la final, dar nu a ezitat să-l atace pe managerul lui Leeds, pentru modul în care a tratat meciul, dar mai ales Manchester United.

Man United avea să câștige titlul în acel sezon, iar acest meci, venit cu doar două runde înainte de final a fost unul dintre momentele importante.

Cu toate acestea, meciul va rămâne în istoria Premier League pentru evoluția eroică între buturi a lui Lucas Radebe. Chiar și arbitrul partidei l-a feliciat pe sud-african la final, fiind vizibil impresionat de ce a reușit fundașul central.

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “TBT. Fundașul care a fost portar timp de 73 de minute

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *