30, Jul 2020
Harry ”Fundașul de fier” – Recordul lui Maguire

Harry Maguire a semnat cu Manchester United în vara trecută, iar eticheta cu prețul de 80 de milioane a cântărit mult asupra sa. Chiar și așa, fundașul de 26 de ani a devenit repede căpitanul pe care Ole și-l dorea pe teren și a îmbunătățit cu siguranță defensiva ”diavolilor roșii”.

În sezonul 2018-2019, Manchester United a terminat pe locul 6 cu un golaveraj 65-54. În sezonul recent încheiat, trupa lui Solskjaer a avut a treia cea mai bună defensivă din Premier League, cu 36 de goluri primite. Doar Manchester City, cu 35 și Liverpool cu 33 au primit mai puține.

Record după 25 de ani

Foto: utdreport.co.uk

Însă cel mai impresionant lucru pe care Maguire l-a arătat în acest sezon este consistența, un factor important pentru un fotbalist care vrea să devină world class. Fundașul englez nu a pierdut niciun minut din acțiunea Premier League. Harry a jucat toate cele 38 de partide, încheind fiecare meci pe teren. În această secvență, căpitanul ”diavolilor” a reușit să și marcheze un gol și să dea un assist.

Deși a avut zeci fotbaliști de clasă mondială în era Premier League, ultimul fotbalist de câmp al lui Manchester United care a reușit o astfel de performanță, să joace toate partidele din campionat, a fost Gary Pallister, în sezonul 1994-1995. Acesta a jucat chiar 42 de meciuri în acel sezon căci Premier League avea la vremea respectivă 22 de echipe. Gary a jucat toate minutele și în sezonul 1992-1993.

Foto: mirror.co.uk

Și David De Gea a bifat toate minutele posibile în Premier League, dar fiind portar e mai ușor de făcut asta decât un fundaș. De altfel, în sezonul recent încheiat 15 jucători au reușit performanța asta, incluzându-i aici și pe David și Harry. Dintre aceștia, 8 sunt portari.

Harry – Fundașul de fier

Mai mult decât atât, presa engleză a scris recent că Harry Maguire a jucat aproximativ o lună cu o durere la spate, chiar înainte de întreruperea campionatului, în martie.

David De Gea e doar pe locul 10 în topul celor mai multe parade făcute în acest sezon, semn că defensiva coordonată de Maguire și-a făcut treaba mai bine decât în sezoanele trecute, când portarul spaniol era în Top 5 la parade. De altfel, defensiva lui Manchester United a reușit un total de 13 meciuri fără gol primit în cele 38 de partide de campionat.

Așadar, cele 80 de milioane plătite pe Harry Maguire au avut efect imediat pentru trupa lui Ole. Voi cum ați descrie sezonul lui Harry Maguire?

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “Harry ”Fundașul de fier” – Recordul lui Maguire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *