20, Oct 2019
Ce fotbal nedrept! Man United – Liverpool 1-1

Ce nedrept e fotbalul uneori. Manchester United a ratat victoria împotriva lui Liverpool, scor 1-1, după ce a primit gol în minutul 85.

Campioana Europei și formația care speră să aducă primul trofeu Premier League din istore în vitrina clubului, n-a mișcat pe Old Trafford timp de mai bine de 85 de minute.

Ole Gunnar Solskjaer, dacă el o fi gândit asta, și-a aranjat echipa perfect în teren. A trecut de la o apărare în 4 la una în 3. De fapt în 5. Astfel a aglomerat foarte bine benzile laterale, acolo unde Liverpool e cea mai periculoasă.

Decizie: nu e gol

Iar asta s-a văzut. Liverpool a tras o singură dată pe poartă în prima jumătate a meciului, fără probleme pentru De Gea. Nici United nu a avut prea multe oportunități, dar a fructificat una dintre ele.

Lindelof îi mângâie ușor tibia lui Origi, acesta cade pe jos ca lovit de tir, mingea ajunge la James, care centrează perfect în careu, pentru Rashford. Ca un atacant veritabil, ce păcat că nu oferă mai des astfel de faze, Marcus îl păcălește pe Matip, veriga slabă din apărarea cormoranilor, și-l învinge pe Allison.

”Cormoranii” cer VAR, dar n-a fost loc de schimbări. Rămâne cum a stabilit Rashford.

Înainte de pauză, Mane înscrie, dar arbitrul și VAR anulează reușita după un henț făcut de senegalez. Pe margine, Klopp fierbe și se ceartă cu arbitrul, care nu-l bagă însă în seamă.

La cabine se intră cu 1-0 și United și-a asigurat practic măcar egalul. Statistica pune că ”diavolii” nu au pierdut niciodată pe Old Trafford, în istoria Premier League, după ce au condus la pauză.

N-a fost să fie victorie, chiar dacă băieții au luptat admirabil. James a fost inepuizabil, ca o baterie Duracell în celebra reclamă, Marcus i-a hărțuit constat pe fundașii lui Liverpool, Pereira a fost bătăios, AWB impecabil, Maguire de netrecut.

Fotbal nedrept

Chiar și așa, Rojo și Lindelof îl scapă din marcaj pe Lallana și Liverpool fructifică pentru prima dată în meci jocul pasiv pe care l-a practicat timp de 84 de minute.

Sleiți de puteri, elevii lui Solskjaer n-au mai avut forța să se avânte în atac pentru a forța victoria. S-au mulțumit cu un egal, rezultat cu care s-a împăcat și Liverpool, deși putea da lovitura pe final.

E un rezultat echitabil, dar nu-i așa că fotbalul e nedrept? O echipă pusă la zid, considerată carne de tun, o formație cu șansa mielului de Paște, care a jucat admirabil și a controlat meciul, mai puțin posesia, merita cele trei puncte. Merita pentru modul în care s-a apărat, pentru modul în care a decis să atace atunci cînd s-a aventurat în atac, pentru dăruire și pentru că a pus la respect o echipă pe care toți își pariau banii că o să-i dea 3-4 goluri lejer.

Se văd primele semne bune. Să sperăm că Ole va clădi pe evoluția de astăzi și vom vede un United mai aproape de cel pe care-l așteptăm cu toții, în următoarele partide.

Urmează 4 deplasări pentru ”diavoli”. Mai întâi merg la Belgrad, în Europa League, apoi la Norwich în Premier League și Chelsea în Cupa Ligii. Seria se încheie pe terenul lui Bournemouth.

P.S. Fanii din Romania s-au adunat din nou în Extra-Time, casa diavolilor, și au sperat până la final că echipa favorită va câștiga. Oricum, aceștia nu au plecat acasă dezamăgiți. GGMU

Glory Glory, Man United!

Ole is at the wheel. GGMU!!!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *