30, Oct 2022
Fortăreața Old Trafford

Pare incredibil, mai ales după startul de sezon dezastruos, dar Old Trafford a devenit o fortăreață din nou. Nu am ajuns încă la nivelul de pe vremea lui Sir Alex Ferguson, dar după 1-2 cu Brighton lucrurile s-au schimbat radical.

Pe 7 august debuta un nou sezon de Premier League și așteptările pe Old Trafford erau din nou ridicate. Doar că Brighton a stricat entuziasmul ”diavolilor„ chiar de la primul meci. Apoi Ten Hag și-a dat seamă că primul lucru (din lunga listă de stricăciuni) pe care trebuie să-l repare e defensiva. Și a reușit acest lucru cu brio.

De la acel meci cu Brighton și până astăzi o singură echipă a mai câștigat la Manchester. Real Sociedad a dat lovitura în primul meci din Europa League. Liverpool, Arsenal, Tottenham și Newcastle au vizitat casa lui Manchester United. Doar ”coțofenele” au reușit un punct.

Mai mult decât atât, nimeni n-a dat gol pe Old Trafford în ultimele 5 partide. Adică în 7 ore și jumătate de fotbal, trupa lui Ten Hag a pus zidul în fața porții lui De Gea, atât în campionat cât și în Europa League. Ultima victimă, West Ham, care a pierdut cu 1-0.

De altfel, în tot sezonul, United a primit 5 goluri în 9 partide de acasă. Din cele 5, două reușite au fost în prima rundă primite de la Brighton. Și mai interesant este că nicio echipă n-a primit mai puține goluri pe teren propriu decât United. Everton și Brighton au și ele tot 4 goluri primite în campionat.

Dacă ne referim la Premier League, doar Manchester City și Newcastle au mai multe partide fără gol primit decât United, dar ”coțofenele” au un meci în plus față de ”diavoli”.

Cu toate că jocul încă are multe aspecte unde se poate îmbunătăți, faptul că ”diavolii” reușesc să închidă poartă și să facă din Old Trafford o fortăreață reprezintă un semn bun și o evidență a progresului pe care echipa îl face sub comanda lui Erik Ten Hag.

Lupta pentru un loc de Liga Campionilor va fi aprigă, dar orice victorie și mai ales orice meci fără gol primit pe teren propriu va conta enorm. Hai United!

Hai United! GGMU!!!

#haiunited #muscro #MUFC

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *