26, May 2017
Football, bloody hell…

Nu e cald în Barcelona. E bine, sunt 21 °C, însă atmosfera e incendiară. Cei 90,045 de suporteri de pe Camp Nou au trăiri diametral opuse: bavarezii cântă și dansează, ridicând trofeul Champions League, confecționat din tot felul de materiale artizanale…

Au și de ce să fie bucuroși pentru că Bayern e la conducere și nu sunt semne ca au cum sa piardă finala. Erau favoriți și înaintea meciului, având o echipă destul de puternică și experimentată, din care făceau parte Kuffour, Zickler, Kahn, Basler sau Matthaus, antrenați de marele Ottmar Hitzfeld.

Pe de alta parte suporterii englezi sunt mai tăcuți pe acest final de meci; credeau ca acesta este anul lor, credeau ca pot face tripla istorica, după câștigarea campionatului și a cupei, o tripla pe care nici un club din Anglia nu a reușit sa o facă… și ce sezon frumos a fost, ce echipa tânăra si talentata… ce gol a reușit Ryan Giggs din propria jumătate cu Arsenal în cupă, ce meci de poveste pe Delle Alpi, în care echipa a revenit de la un 2-0 care părea să fi pus punct campaniei europene… și acum să se sfârșească asa… toți suporterii privesc zidul făcut de nemți în fața imperialului Oliver Kahn, și se gândesc că poate meciul ar fi fost altul, dacă Roy Keane și Paul Scholes ar fi fost disponibili pentru finală…

Bayern Munchen conduce cu 1-0 încă din minutul 6, prin golul lui Basler dintr-o lovitura liberă care l-a lăsat fără replică pe uriașul nostru blond, care de altfel a fost unul din jucătorii meciului. A reușit câteva parade foarte importante în repriza a doua, plus că bara porții a fost de partea lui, de 2 ori. În cealaltă parte a terenului, marele Khan oprea tot ce era pe poartă, nu reușeam să strecurăm nimic pe lângă el, părea invincibil.

Sir Alex trimite în teren ultima gura de tun, pe Ole Gunnar Solskjaer in min 82, dupa ce in minutul 67 il introducea si pe veteranul de 33 de ani, Teddy Sheringham. Toti englezii sunt in picioare sperand ca introducerea lui “Babyface Killer” sa-i readuca in meci. La indicatiile lui Pierluigi Collina, arbitrul de rezerva ridica tabela cu cele 3 minute de prelungire… oftatul peluzei englezesti se simte profund… tensiunea creste cu fiecare atingere de minge, dar United crede in sansa ei si actiunile la poarta lui Khan se inmultesc… atacam in valuri… bavarezii resping a nu stiu cata minge in corner.

Este minutul 90’+36″ Beckham se grabeste catre coltul terenului, isi aseaza mingea, iar comentatorul televiziunii britanice parca presimtea ceva : “Can Man United score? They always score!”. Centrarea catre Peter Schmeichel este buna, dar portarul nostru a sarit la cap cu 2 adversari si nu a reusit sa trimita catre poarta; mingea este respinsa cu greu din fata lui Cole, pana in fata careului la Ryan Giggs care o trimite din prima cu dreptul catre Sheringham si acesta din 2 metri o impinge in poarta!!! Goooollllllll United!!!! Suporteri englezi aprind torte, se imbratiseaza, stiind ca au avut si ei un rol important la acest gol; jucatorii si staff-ul de pe banca noastra sar in teren, bucurandu-se la coltul terenului impreuna cu titularii de aceasta egalare, care parea ca nu mai vine.

Cu adrenalina în sânge atingând cote maxime, câștigăm mingea și pornim din nou in atac prin Solskjaer, a carui centrare este trimisa in corner de bavarezi. Sir Alex da indicatii cine sa urce in careul advers, nepermitandu-i lui Schmeichel sa mai urce de aceasta data. Scotianul se uita din instinct inca o data la ceasul de la mana, in timp ce mesteca nervos ce a mai rămas din acea gumă.

Este minutul 92:47. Beckham, cu o privire calmă își așează mingea în colțul terenului , analizează careul arhiplin, în timp ce comentatorul britanic spunea:

You have to feel, this is their year. Is this their moment?… Beckham into Sheringham … and Solskjaaaaaaaaaer has won it !!! …… MANCHESTER UNITED have reached the Promised Land! Ole Gunnar Solskjaer ! The two substitutes have scored the two goals in stoppage time, and the Treble looms large. Champions Of Europe, Champions Of England, Winners of FA Cup , everything their hearts desire !!!

Imaginea cu Pierluigi Collina, care trăgea de jucătorii lui Bayern sa se ridice și să continuie meciul arata dramatismul acelor minute, nimeni nu mai credea ca United este în stare sa câștige trofeul în cele 3 minute de prelungire. Uneori talentul jucătorilor nu este suficient pentru a deveni campion…ce a reușit acea echipă, în acea noapte de mai, este unic. Prin multă muncă, pasiune, perseverență, seriozitate și încrederea în propriile forțe, totul este posibil, după cum spunea Sir Alex la sfârșitul meciului:

Football bloody hell, we never give in, that’s the winner!!!

Sursa foto: UnitedRant.co.uk

Dacă sunteți fani Manchester United, alăturați-vă comunității Romanian Red Devils. Ne găsiți pe pagina de Facebook, pe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “Football, bloody hell…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *