23, Nov 2017
FC Basel vs Manchester United 1-0. O înfrângere fără miză

Anticipam într-o avancronică a disputei noastre din Elveția, că Mourinho își va odihni câțiva dintre titulari. Matic a fost rezervă aseară, Lindelof la fel, însă au intrat Pogba și Rojo (în sfârșit!) în FC Basel vs Manchester United, meci în care Diavolii aveau nevoie doar de un punct pentru a-și asigura primul loc din grupă. Probabil că tocmai această nevoie, pe care pragmaticul Mourinho a tradus-o în instrucțiunile de joc și în selecția făcută, a făcut să pierdem acest meci…

Portughezul a trimis în teren o formulă 4-2-3-1 cu Romero – Darmian, Smalling, Rojo, Blind – Herrera, Fellaini – Lingard, Pogba, Martial – Lukaku. Din nou fără Mkhitaryan nici pe bancă, dar cu Pogba titularizat în spatele lui Lukaku, ceva mai sus decât în rolul pe care-l joacă atât de bine în campionat. Pe hârtie, francezul (care a fost și căpitan aseară) a fost mijlocaș ofensiv, însă zona sa de comfort în echipa lui United e mai jos (liantul dintre atac și apărare) și așa a și jucat de fapt, într-un 4-3-3, cu Herrera în fața apărării.

După o primă repriză în care FC Basel a existat pe teren doar în propria jumătate, ocaziile mari fiind semnate de Fellaini, Lukaku și Smalling, în partea a doua jocul s-a echilibrat și ambele echipe putea înscrie de 2-3 ori. Romero a arătat din nou că e un portar excelent, care are doar ghinionul de a fi rezerva celui mai bun portar din lume și scorul a rămas 0-0 până în minutul 89.

Când adversarul te atacă 2 contra 4 și o centrare pe jos, trece la câțiva centimetri de fiecare dintre cei 4 fundași pe care-i ai în teren, ajungând la colțul lung, fix în piciorul unui oponent… cum se numește asta? Lipsă de concentrare, zic eu. Lang înscrie pentru 1-0 într-un meci dominat de ai noștri, cu 62% posesie și 4 mari ocazii de gol. Tot a lipsă de concentrare sună, mai ales că meciul nu prea a avut miza…

Rezumatul video al meciului FC Basel vs Manchester United

Ce rămâne după această înfrângere?

  1. Revenirea lui Rojo (pentru un meci întreg chiar) este cea mai bună veste! Pogba titular a doua oară după accidentare și Ibra prinzând încă 15 minute sunt puncte la fel de pozitive.
  2. Calificarea în primăvară nu e în pericol. Deși, matematic, United poate termina pe locul 3, dacă pierde, pe Old Trafford, cu CSKA Moscova în ultima etapă, iar Basel învinge Benfica în deplasare. Diavolii ar trebui să piardă la 5 goluri pentru a nu câștiga totuși grupa și la 6 goluri pentru a fi eliminați. Concluzie: meciul cu Basel n-a avut, de fapt, nicio miză.
  3. Pe 5 decembrie, exact între două derby-uri din premier League, cu Arsenal și Manchester City, echipa lui Mourinho trebuie să securizeze calificarea în primăvară pe Old Trafford. O remiză la Basel înseamna că se pot folosi numai rezerve împotriva rușilor, dar acum nu mai e cazul.

Și încă ceva…

Glory, Glory Man United!

Sursa foto: Reuters, sursa video: vimeo.

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe Twitter sau cu un mesaj prin formularul de contact. 

  • 1
  • De Romania MUSC

Pe aceeaşi temă “FC Basel vs Manchester United 1-0. O înfrângere fără miză

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *