21, Mar 2021
Fără orizont. FA Cup: Leicester – Manchester United 3-1

Manchester United ratează calificarea în semifinalele FA Cup după o performanță fără orizont pe terenul lui Leicester. ”Diavolii” pierd cu 3-1 și zic adio unei alte competiții în acest sezon.

Gazdele au dominat clar partida, deși au fost văduvite de prezența a trei jucători cheie, Madisson, Barnes și Justin. Aceste absențe au trecut neobservate, iar United nu i-a făcut față lui Leicester. De cealaltă parte, băieții lui Solskjaer au părut lipsiți de interes și au etalat un joc fără orizont.

”Albaștrii” au câștigat bătălia de la centrul terenului, acolo unde Fred și Matic n-au reușit să facă față presiunii adverse. Solskjaer a trimis pe teren o echipă bună, fără Shaw, Fernandes și Rashford. Dacă primii doi au luat loc pe bancă, ultimul nu a fost nici măcar în lot.

În primul 11 și-au făcut apariția Telles, Pogba și Van de Beek. Plus Matic în locul lui McTominay. Orice a gândit Ole, e clar că nu a ieșit cum trebuie. Brazilianul Telles nu s-a descurcat rău deloc. Drept dovadă de la incursiunea sa în banda stângă a și pornit golul. Pogba, s-a zbăutut mult, dar fără ”partenerul” Bruno pare doar jucătorul din epoca Mourinho.

Fără orizont

Van de Beek n-a contribuit cu mare lucru, deși a primit o șansă să arate că merită să joace pentru Manchester United. În afară de gol, unde a gândit foarte bine, Donny s-a mișcat în gol pe toată durata orei în care s-a aflat pe teren.

Însă, adevărata problemă au fost mingile pierdute la mijlocul terenului. 4 din cele 5 ocazii mari ale lui Leicester au pornit în urma unor pase proaste date de ai noștri. Fred a prins pur și simplu un meci mizerabil, iar faptul că a fost schimbat doar în minutul 89 a fost o surpriză uriașă. Brazilianul i-a pasat lui Iheanacho la golul de 1-0 și n-a reușit să-l blocheze pe Tielemans la golul de 2-1.

Solskjaer a fost și el neinspirat. După lentoarea pe care echipa sa a arătat-o în prima oră de meci, a încercat să întoarcă partida și a făcut 4 schimbări. De câte ori n-am câștigat sub comanda sa revenind după ce am fost conduși? Modificările în sine n-au fost proaste, ci doar oamenii care au ieșit de pe teren.

Telles a jucat destul de bine și nu a fost vinovat la goluri, astfel că nu se justifică intrarea lui Shaw. Mai ales pentru că mijlocașii noștri au atacat mai mult decât s-au apărat. Din acest motiv, Telles ar fi fost mai potrivit decât Luke. Dar dacă nu riști, nu câștigi. Astăzi n-a fost cazul. Ole a fost neinspirat, la fel ca și Cavani, care n-a adus nimic de la intrarea pe teren.

United a avut vreo 10-15 minute în care a presat și a fost periculoasă, dar s-a stins o dată cu golul 3 marcat de Iheanacho.

În apărarea antenorului putem spune și că nu ai cum să joci cu același prim 11 cu care ai jucat în ultimele două luni, mai ales atunci când ai tot lotul la dispoziție. Dar astăzi, Solskjaer și ai săi n-au reușit calificarea și asta este și vina lor.

Urmează o pauză de două săptămâni pentru ”diavolii roșii”. Unii dintre jucători vor merge la echipele naționale, iar alții vor avea o binemertitată pauză. După reluarea campionatului vom juca împotriva lui Brighton, pe 4 aprilie, apoi ne deplasăm la Granada, pentru sferturile de finală ale Europa League.

Ole’s at the wheel! GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *