16, Apr 2021
Examen în antrenorat. Man United – Granada 2-0

Cum era de așteptat, United s-a calificat mai departe după ce a învins-o pe Granada și la retur, 2-0, același scor cu care câștigase și în primul meci. Și-a adjudecat titlul de favorită la calificare încă de la tragerea la sorți, și, drept urmare, nu a surprins. Ba mai mult, a trecut cel mai clar dintre toate celelalte echipe calificate.

A trecut, lesne de înțeles de ce, în viteză pe lângă o echipă a Granadei incapabilă să-i pună probleme, iar acum, să nu ne facem că plouă, șansele de a pune mână pe trofeu au crescut considerabil. Deși nu multă lume credea că ar mai avea vreo șansă, Granada a surprins când, deși condusă, nu a lăsat din mână arma pe care a pregătit-o vreme de o săptămână. A venit pentru un meci deschis, de luptă, iar jocul curgea într-o altă direcție dacă reușea să fie ea cea care marca prima.

A ratat ocazii care nu se irosesc când joci pe Old Trafford. Așa, nu s-a întâmplat decât ce preconizam înainte de meci: o victorie a gazdelor pe un fond obișnuit al oaspeților.

Cum United a aliniat o echipă din care au lipsit Shaw, McTominay, Maguire și Martial, toți accidentați, plus Rashford, lăsat pe banca de rezerve, șansele spaniolilor de a marca măcar o dată au crescut. Dacă ar fi reușit să o facă primii, aveau să relanseze partida. Cu două nume noi în linia apărării față de meciul tur, anume Tuanzebe și Telles, United trebuia să suplinească absențele lui Maguire, căpitanul ei obișnuit, și a lui Luke Shaw.

Chiar dacă numărăm cinci absențe importante din echipa lui Man United, tot ea a deschis scorul. Șapte minute a rezistat în picioare șansa ibericilor de a relansa partida și a le da peste nas celor ce o credeau deja numărată. Mingea deviată de Pogba a ajuns unde –pentru spanioli- nu trebuia, iar El Matador nu a ratat ținta. Avea să închidă definitiv tabela până în minutul 89 și să arunce, cu totul, zarurile pe teren.

În măsura în care a jucat mai matur, mai calculat, United merită această calificare. Nu îi stă în fire să își ucidă adversarul cu cruzime, să-i marcheze de cinci ori într-o repriză. Ea stă la pândă, se îndreaptă către pradă și o atacă la momentul potrivit. Așa a reușit să înscrie de patru ori în poarta Granadei, ultimul gol fiind marcat în proprie poartă de unul dintre apărătorii centrali ai ibericilor. În semifinale, United va da piept cu italienii de la AS Roma într-o dublă manșă ce va debuta la Manchester.

Cu șanse reale la câștigarea Europa League, asta ar trebui să-i preocupe pe diavoli. Pentru OGS, o victorie în ultimul act ar însemna primul trofeu pe care îl câștigă din această postură, și, de ce nu, chiar un examen în antrenorat trecut.

Cifre

100 – de goluri a marcat Manchester United în acest sezon. E păcat că a fost un autogol și nu reușit de un ”diavol”.

50 – Edinson Cavani e primul fotbalist uruguayan care marchează 50 de goluri în competițile UEFA.

18 – Manchester United este la a 18-a semifinală de competiție europeană din istorie.

Ole’s at the wheel! GGMU!

Dacă ești fan Manchester United, alătură-te comunității Romanian Red Devils. Ne găsești pe pagina de Facebookpe TwitterInstagram sau cu un mesaj prin formularul de contact.

  • 0
  • De Romania MUSC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *